Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Zadnje

Euro 2024 Zajc v pismu: "Iz srca hvala za vse in srečno na evropskem prvenstvu"

11.6.2024 9:21

Miha Zajc je bil med četverico, ki je odpadla s seznama Slovenije za nastop na evropskem prvenstvu v Nemčiji. V zapisu na Instagramu je obžaloval dejstvo, da ne bo del reprezentance Slovenije, a se je zahvalil selektorju Keku in štabu.

Zanimivosti Bakterija E. coli zmago na uvodni tekmi EP-ja v nogometu napovedala Nemčiji

11.6.2024 9:03

Vloge napovedovalcev izidov na evropskem prvenstvu v nogometu tokrat niso prevzele živali, ampak mikroorganizmi, natančneje bakterija E. coli. Ta je napovedala, da bo na uvodni tekmi Nemčija premagala Škotsko.

Evropa Levičarske stranke v boj proti Macronu in Nacionalnemu zboru s skupnimi kandidati

11.6.2024 9:02

V Franciji so se levičarske stranke zavezale, da bodo delovale skupaj in predlagale skupne kandidate na predčasnih parlamentarnih volitvah, da bi se tako lažje postavile po robu tako stranki predsednika Macrona kot skrajno desnemu Nacionalnemu zboru (RN).

Črna kronika Po napadu na učenca v OŠ Velika Dolina policija preiskuje povzročitev lahke telesne poškodbe

11.6.2024 8:47

Učenca OŠ Velika Dolina, ki ga je v ponedeljek napadel sovrstnik, so zaradi poškodb hospitalizirali, po zadnjih informacijah pa naj bi bil lažje poškodovan. Od 130 učencev so v torek v šolo prišli le štirje. Ministrstvo pa pozdravlja odziv ravnateljice.

EP v nogometu 2024 Nizozemci na evropskem prvenstvu brez de Jonga

11.6.2024 8:43

Vezist Nizozemske Frenkie de Jong bo moral zaradi poškodbe gležnja izpustiti prihajajoče evropsko prvenstvo v Nemčiji.

Črna kronika Poljskega državljana med hojo po avtocesti do smrti zbil tovornjak

11.6.2024 8:38

Na primorski avtocesti med Vrhniko in Logatcem se je sredi noči zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 32-letni pešec iz Poljske. Po do zdaj zbranih podatkih je hodil po pasu za počasna vozila proti Logatcu, ko je vanj trčil tovornjak.

Razstave Ko cerkev v Piranu postane celostna instalacija sodobne umetnosti

11.6.2024 8:11

Le dan po napovedi velike razstave Ulaya in Marine Abramović so v piranski cerkvi Marije Zdravja odprli razstavo Confess Igorja Andjelića, katere del je tudi umetniško delo Marine Abramović.

Zdravje Celično zdravljenje raka se bo v UKC-ju Ljubljana predvidoma začelo jeseni

11.6.2024 8:00

Čeprav so naprave za proizvodnjo celic CAR-T na UKC-ju Ljubljana prejeli že pred časom, vlada pa je zagotovila tudi sredstva, se bo celično zdravljenje rakavih krvnih bolezni predvidoma začelo šele jeseni. Trenutno so v fazi pridobivanja dovoljenj.

Evropa Zelenski v govoru nemškim poslancem posvaril pred ozemeljsko delitvijo Ukrajine

11.6.2024 7:56

Ukrajinci se bojujejo proti ruskim poskusom razdelitve ozemlja njihove države, je v nemškem parlamentu dejal ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, ki je predtem nagovoril udeležence konference za obnovo Ukrajine v Berlinu.

Beremo Matic Slapšak: Mračni labirinti

11.6.2024 7:53

Naslov zbirke 15 zgodb Matica Slapšaka Mračni labirinti ne bi mogel bolje, tako zgoščeno in ilustrativno, napovedati značaja njegove prve knjige za odrasle, katere značilnosti so temačnost, zavitost in izgubljanje v prepletanju resničnosti in domišljije.

Avtomobilnost ZR-V je civic v preobleki športnega terenca

11.6.2024 7:44

Honda ZR-V je civic SUV. To pomeni, da je to SUV, pri katerem so dinamične vozne lastnosti na prvem mestu. Te so podkrepljene s hibridnim pogonskim sklopom, ki zagotavlja majhno porabo bencina celo pri dinamični vožnji, pa tudi izredno učinkovitost.

Liga NHL Panterji povedli z 2:0, a izgubili kapetana zaradi naleta Draisaitla

11.6.2024 7:08

Florida je dobila tudi drugo domačo tekmo letošnjega finala za Stanleyjev pokal in je na pol poti do prvega naslova prvaka v Ligi NHL. Panterji so tokrat nadigrali Edmonton s 4:1, junak hokejskega večera pa je bil dvakratni strelec Evan Rodrigues.

MMCpodrobno Vaš vodnik za Euro: vse o Sloveniji, njenih tekmecih, največjih zvezdnikih in državi gostiteljici

11.6.2024 7:00

Slovenska nogometna reprezentanca bo po 24 letih znova nastopila na evropskem prvenstvu. Danska, Srbija in Anglija so tekmeci v skupinskem delu, a nogometaši in javnost imajo višje cilje – prvič se prebiti v boje na izpadanje.

Okolje Krajevni nalivi povzročali težave. Vipava, Drava in Mura se razlivajo.

11.6.2024 6:22

Reke v večjem delu države imajo veliko vodnatost, posamezne reke v severozahodni in osrednji Sloveniji pa so srednje vodnate. Padavine so marsikje povzročale težave in škodo, plaz je zasul objekt v Spodnji Rečici.

Mediabus - Kultura Dokumentarni film Panika vzhoda premierno 13. junija ob 21.10 na TV SLO 1

11.6.2024 5:30

"Obstaja grožnja, da Putin napade katero koli evropsko državo, tudi Slovenijo," je v ekskluzivnem intervjuju za TV SLO dejal nekdanji poljski premier Morawiecki. Na vzhodu EU vlada panika, v treh državah na vzhodni meji smo ugotavljali, ali je upravičena.

Evropske volitve 2024 Zala Tomašič in Vladimir Prebilič ne nameravata podpreti Ursule von der Leyen

10.6.2024 22:30

Zala Tomašič in Vladimir Prebilič sta v Odmevih povedala, da ne nameravata podpreti Ursule von der Leyen za predsednico Evropske komisije. Spregovorila sta tudi o svojih idejah in uspešnosti volilnih kampanj njunih strank.

Črna kronika Učenec hudo poškodoval osmošolca, njegovo stanje naj bi bilo resno

10.6.2024 22:21

Na Osnovni šoli Velika Dolina v Občini Brežice je zjutraj učenec v razredu napadel osmošolca in ga hudo poškodoval. Napadeni je bil zaradi poškodb in šoka odpeljan v bolnišnico v Brežice, njegovo stanje je resno, so sporočili iz Občine Brežice.

Prva liga Šimundža: Cilji so prvo mesto v državnem prvenstvu in osem tekem v Evropi

10.6.2024 21:30

V Ljudskem vrtu so hitro znova zavihali rokave. 26 igralcev je že opravilo dva treninga. Glavni cilj je naslov državnega prvaka, ki se je Mariboru izmaknil v zadnjih dveh letih.

Evropa Poljska bo na meji z Belorusijo vzpostavila varovalni pas

10.6.2024 21:26

Poljska se je zaradi nezakonitega tihotapljenja migrantov odločila, da bo na meji z Belorusijo vzpostavila varovalni pas, je sporočil poljski premier Donald Tusk in pojasnil, da bo pas širok približno 200 metrov, na nekaterih delih pa do dva kilometra.

Slovenija Barbara Pešut: 30 let boja z multiplo sklerozo

10.6.2024 21:10

O svojem življenju z multiplo sklerozo je za oddajo Tednik spregovorila pesnica in pisateljica Barbara Pešut. Ko je pred 30 leti izvedela za diagnozo, je ni želela sprejeti in še zdaj je ni povsem sprejela. Med drugim je priznala tudi, da se boji smrti.

Kolesarstvo Ullrich o dopinškem primežu: "NE" bi verjetno pomenil konec kariere

10.6.2024 21:00

Jan Ullrich je bil v soboto gost na nemški televizijski postaji ZDF. Znova je potrdil, da je vse uspehe dosegel s pomočjo dopinga. Po njegovem mnenju so se zdajšnje generacije naučile iz njihovih napak.

Okolje V Izoli se je zaradi tehnične napake izlilo 300 litrov goriva

10.6.2024 20:56

V Izoli se je pri točenju goriva zgodila tehnična napaka na dovodnih ceveh. Izlilo se je 300 litrov dizelskega goriva v morje. Službe za varovanje morja so gorivo odstranile, povzročitelju pa grozi do 400 evrov globe.

Črna kronika V požaru podjetja Paloma po prvi oceni nastalo za pet milijonov evrov škode

10.6.2024 20:10

V ponedeljek okoli 18. ure je zagorelo ostrešje poslovnega objekta tovarne papirja Paloma v kraju Sladki Vrh v občini Šentilj. Gasilci so požar pogasili, preden se je razširil na proizvodni in poslovni del podjetja. Vzrok požara sicer še ni znan.

Evropsko prvenstvo v atletiki Švicar Mumenthaler na deveti progi presenetil domačega favorita Tortuja

10.6.2024 20:06

Vrhunec četrtega večera na evropskem prvenstvu v Rimu je bil finale teka na 200 metrov, kjer so Italijani računali na novo zlato medaljo. Filippo Tortu se je moral zadovoljiti s srebrom (20,41), presenetil ga je Švicar Timothe Mumenthaler (20,28).

Stran 4 od 42
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov