Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Zadnje

Evropa Albanija bo na svojem ozemlju dovolila ustanovitev mikrodržave bektašijev

24.9.2024 14:04

Svet bi lahko kmalu dobil novo najmanjšo državo, saj je Albanija napovedala, da bo omogočila ustanovitev suverene države bektašijev, ki pripadajo sufijskemu redu šiitske veje islama.

Slovenija NSi v pismu Evropskemu parlamentu o "eroziji" slovenske parlamentarne demokracije

24.9.2024 14:02

NSi je s pismom obvestil Evropski parlament o "eroziji parlamentarne demokracije v Sloveniji". Predsednici DZ-ja in poslancem Svobode očitajo kršitev pravic parlamentarne manjšine z namenom ščitenja premierja.

Gospodarstvo Z novim letom predvidoma konec regulacije cen elektrike, mogoč pa je zamik uvedbe prispevka za OVE

24.9.2024 13:38

Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo ob umiritvi cen elektrike na veleprodajnih trgih po novem letu ne predvideva podaljšanja omejitve cen. Razmišlja pa o vsaj trimesečnem zamiku ponovne uvedbe prispevka za obnovljive vire energije (OVE).

Ljubljana Ljubljanski župan priznal, da je kakovost zraka v prestolnici slaba, želi pa si drugačno merjenje

24.9.2024 13:23

EEA je konec avgusta objavila, da je Ljubljana po kakovosti zraka v evropskih mestih med 372 mesti v zadnji šestini. Ljubljanski župan Zoran Janković številkam ne oporeka, vendar vse tri merilne postaje stojijo ob prometnicah.

Zdravje Poskusno presejalno testiranje na bakterijo Helicobacter pylori: 14-odstotni delež pozitivnih

24.9.2024 13:14

Nacionalni inštitut za javno zdravje in Zdravstveni dom Ljubljana sta organizirala novinarsko konferenco o dozdajšnjih rezultatih izvajanja pilotnega presejanja na okužbo s Helicobacter pylori in zdravljenja okužbe kot načina preventive pred rakom.

Razstave Risomanija ali strasten odnos do risarskega medija pri generaciji "tukaj in zdaj"

24.9.2024 13:02

V Galeriji mesta Ptuj se na skupinski razstavi Risomanija, ki so jo pripravili v sklopu projekta Refleksije sodobne umetnosti, predstavlja 13 risark in risarjev, pripadnikov mlajše in srednje generacije.

Zanimivosti Ogromen kraljevi pingvin postal spletna senzacija

24.9.2024 12:55

Družbena omrežja polni nova živalska zvezda. Debelušni pingvin Pesto je navdušil milijone uporabnikov spleta, saj je z več kot 22 kilogrami pri devetih mesecih že prerasel rejniška starša.

Rokomet Bezjakova kazen velja za vsa tekmovanja pod okriljem EHF-a

24.9.2024 12:46

Marko Bezjak, ki je po kazni v hrvaški ligi našel nov klub v Nemčiji, do konca suspenza ne bo mogel igrati za Erlangen, je odločila Evropska rokometna zveza (EHF).

Črna kronika Obtožena za uboj moža v Brunšviku ne priznava krivde; zagovornica prepričana, da je bila samoobramba

24.9.2024 12:37

Irena Tihec na predobravnavnem naroku na mariborskem okrožnem sodišču ni priznala krivde za smrt moža aprila leta 2022 v družinski hiši v Brunšviku. Tožilstvo ji očita uboj, zagovornica pa je prepričana, da je šlo za samoobrambo.

Dediščina Kulturni propad v Sudanu: obsežno uničevanje in plenjenje svetovne dediščine

24.9.2024 12:23

V Sudanu, ki je od aprila 2023 v primežu spopadov med vladnimi silami in sudanskimi paravojaškimi silami (RSF), hudo humanitarno krizo spremljajo tudi uničenja in ropanja mnogih kulturnih območij in znamenitosti svetovne dediščine. 

Glasba V tednu po aretaciji priljubljenost Diddyjeve glasbe narasla za več kot 18 odstotkov

24.9.2024 12:18

Poslušanost glasbenega kataloga Seana Combsa - Diddyja je od njegove aretacije prejšnji teden doživela skokovit porast. Strokovnjaki pojav označujejo kot nekaj popolnoma običajnega, celo pričakovanega.

Preberite tudi V metliški industrijski coni Beti bodo prenovili propadajoče igrišče za mali nogomet

24.9.2024 12:15

V industrijski coni Beti v Metliki, v neposredni bližini največjih blokovskih in stanovanjskih naselij ter Vrtca Metlika že dalj časa propada igrišče za mali nogomet.

Gospodarstvo Ekonomski inštitut v zadevi Teš 6 zahteva več časa za pripravo izvedenskega mnenja

24.9.2024 12:10

Ljubljanski ekonomski inštitut EIPF v zadevi Teš 6 od celjskega okrožnega sodišča zahteva več časa za pripravo izvedenskega mnenja glede razpisne dokumentacije za gradnjo šestega bloka. Sodišče mu je sicer določilo 90-dnevni rok.

Zdravje Igor Zorko: Zdravstveni sistem ni stvar ene institucije, ampak vseh deležnikov

24.9.2024 11:49

Stabilen in učinkovit zdravstveni sistem je temelj vsake družbe, so se strinjali udeleženci poslovne konference. Poudarjali so, da morajo biti v proces prenove vključeni vsi deležniki.

Gospodarstvo Kitajska bo skušala pešajoče gospodarstvo oživiti z novimi spodbudami

24.9.2024 11:35

Kitajska centralna banka želi z novim svežnjem ukrepov spodbuditi oslabljeno kitajsko gospodarstvo. Med drugim bo znižala obrestne mere in zahtevani delež sredstev, ki jih morajo banke zagotoviti za rezerve.

Ob osmih Primož Šterbenc: Izrael se sploh noče izogniti civilnim žrtvam

24.9.2024 11:21

Izrael je pripravljen zaostriti konflikt in sprožiti širšo vojno. Ne pravim, da se bo to res zgodilo, je pa Izrael na to pripravljen, o najnovejših razmerah na Bližnjem vzhodu pravi Primož Šterbenc s Fakultete za menedžment Univerze na Primorskem.

Gospodarstvo Umrl nekdanji dolgoletni direktor Luke Koper Bruno Korelič

24.9.2024 11:15

Umrl je nekdanji dolgoletni direktor Luke Koper in nekdanji predsednik upravnega odbora Območne gospodarske zbornice Koper Bruno Korelič, so potrdili v zbornici. Kot so napovedali, v petek v Kopru pripravljajo žalno sejo upravnega odbora.

Film in TV Kam je izginila empatija? V kinematografe prihaja slovenski psihološki triler Opazovanje.

24.9.2024 11:15

Janez Burger v svojem najnovejšem celovečercu Opazovanje skozi prizmo psihološkega trilerja raziskuje, kako se je človek danes pripravljen spoprijeti z nasiljem, kam je izginila empatija in kje so meje osebne odgovornosti pri uporabi družbenih omrežij.

Gospodarstvo Nadgradnja ljubljanske železniške postaje oddana konzorciju na čelu s SŽ-ŽGP-jem

24.9.2024 10:55

Direkcija RS za infrastrukturo je po dolgem postopku izbire in opravljenih pogajanjih izvedbo osrednjega dela nadgradnje ljubljanske železniške postaje oddala konzorciju vodilnih slovenskih gradbincev na čelu z družbo SŽ-Železniško gradbeno podjetje.

Preberite tudi V Sevnici kmalu začetek obnove nekdanjega objekta Cenko na Trgu svobode

24.9.2024 10:51

Občina Sevnica načrtuje obnovo objekta Cenko, ki ga je pred tremi leti odkupila od Mercatorja. V njem bo dodatne prostore dobil sevniški zdravstveni dom.

Črna kronika Mladoletniku zasegli avtomobil, 39-letniku zaradi kršitev dva tisoč evrov kazni

24.9.2024 10:44

Policisti PP-ja Metlika so opazili voznika osebnega avtomobila, ki je vozil nezanesljivo. Znakov policistov ni upošteval, izgubil je oblast nad vozilom, trčil v ograjo in peš pobegnil. Kasneje so razkrili identiteto 16-letnika.

Preostali športi Joshua po težkem porazu zatrdil, da bo nadaljeval kariero

24.9.2024 10:42

Britanski boksar Anthony Joshua po težkem porazu proti rojaku Danielu Duboisu na Wembleyju v dvoboju za naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji po različici IBF vztraja, da se njegova kariera "še zdaleč ni končala".

Znani Lažni Brad Pitt obljubljal romantično razmerje, žrtvi ob 325.000 evrov

24.9.2024 10:39

Španska policija je aretirala peterico, ki je dve ženski ogoljufala za kar 325.000 evrov. Nepridipravi so se na spletu predstavljali kot hollywoodski zvezdnik Brad Pitt in žrtvi napeljali v različne neresnične naložbe.

Gospodarstvo Volkswagen si želi vnovičnih subvencij za električna vozila za zagon prodaje

24.9.2024 10:38

Predstavniki nemške vlade in nemških avtomobilskih proizvajalcev so se v ponedeljek zbrali na virtualnem kriznem pogovoru. Pri Volkswagnu naj bi ob tej priložnosti pozvali k vnovičnim državnim subvencijam za nakup električnih vozil.

Stran 9 od 41
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov