Bolnišnica Celje je dobila novo vodstvo. Foto: BoBo
Bolnišnica Celje je dobila novo vodstvo. Foto: BoBo
Aleksander Svetelšek, ko je še vodil Petrol. Foto: BoBo/Bor Slana
Aleksander Svetelšek, ko je še vodil Petrol. Foto: BoBo/Bor Slana

Nadzorni svet celjske bolnišnice je Aleksandra Svetelška z enim glasom večine – dobil je pet glasov od devetih svetnikov – izbral za novega direktorja celjske bolnišnice, je poročal Radio Slovenija.

Njegova prednostna naloga je ureditev financ in kadrovskih težav, je takoj po izvolitvi povedal nekdanji predsednik uprav trgovskega giganta Engrotuš in Petrola.

Bolnišnica je samo lani pridelala štiri milijone evrov izgube, zaradi številnih afer prejšnje direktorice Margarete Guček Zakošek pa so skrhani tudi odnosi med zaposlenimi. Po odstopu Guček Zakošek si bolnišnica zasluži direktorja s polnimi pooblastili, je za Radio Slovenija dejal predsednik sveta zavoda Matevž Jug.

A za nekatere svetniki menijo, da je šlo za politično in ne strokovno odločitev. Samo Fakin pravi, da nihče od treh kandidatov ni primeren za vodenje tako kompleksnega sistema.

Imenovanje Aleksandra Svetelška za direktorja celjske bolnišnice mora zdaj potrditi še vlada.

Na razpis so se prijavili Svetelšek, nekdanji direktor Zdravstvenega doma (ZD) Hrastnik Gregor Pajić, ki je marca odstopil s te funkcije, zdaj pa je na listi kandidatov za poslance liste Povežimo Slovenijo (Konkretno, Zeleni, SLS, NLS, NS), in državna sekretarka na finančnem ministrstvu ter dolgoletna članica SDS-a Irena Nunčič, ki je bila tudi vršilka dolžnosti direktorice finančne uprave in direktorica ZD-ja Šmarje pri Jelšah.

Nunčič je za direktorico celjske bolnišnice kandidirala že leta 2018, ko je bila izbrana Margareta Guček Zakošek.

Novo vodstvo celjske bolnišnice