Koalicijska DeSUS in SD sta že dalj časa odločena, da Baričiča ne bosta podprla, zdaj pa mu je podporo odrekel tudi SMC. Baričič je sicer dobil podporo strokovnega sveta zavoda, a za dokončno imenovanje na to mesto  bi potreboval še soglasje vlade. Foto: BoBo
Koalicijska DeSUS in SD sta že dalj časa odločena, da Baričiča ne bosta podprla, zdaj pa mu je podporo odrekel tudi SMC. Baričič je sicer dobil podporo strokovnega sveta zavoda, a za dokončno imenovanje na to mesto bi potreboval še soglasje vlade. Foto: BoBo

Premier in predsednik stranke je namreč zatrdil, da na vladi, ko bo ta odločala o potrditvi njegovega mandata za mesto generalnega direktorja, ne bo dobil podpore. Glavni razlog so Baričičeve izjave v zadnjih dneh, dodaja.

Baričič je sicer dobil podporo strokovnega sveta zavoda, za dokončno imenovanje na to mesto pa potrebuje še soglasje vlade. Medtem ko sta koalicijski DeSUS in SD že dalj časa odločena, da Baričiča ne bosta podprla, odločitve o tem v SMC-ju še ni bilo.

Baričič je pred kratkim napovedal, da bo odstopil, če vlada kmalu ne bo dala soglasja k njegovemu imenovanju za generalnega direktorja UKC-ja.

Skopi odzivi
Iz UKC-ja Ljubljana so sporočili, da se bodo uradno odzvali, "ko bo odločitev o potrditvi ali nepotrditvi mandata za mesto generalnega direktorja kliničnega centra Andreja Baričiča na vladi tudi uradno sprejeta".

Z ministrstva za zdravje so sporočili, da je ministrica Milojka Kolar Celarc dolžna upoštevati odločitev premierja in predsednika SMC-ja Cerarja.