Mariborska urgenca mora biti do konca leta končana. Foto: BoBo
Mariborska urgenca mora biti do konca leta končana. Foto: BoBo


Glavnino transfuzijske dejavnosti bodo zato zdaj preselili na kliniko za ginekologijo in tam po zagotovilih direktorja Gregorja Pivca nemoteno delali. Stara pralnica bolnišnice je namreč zadnjih 10 let v upravljanju univerze, je na novinarski konferenci pojasnil Pivec.

Po besedah Pivca pa so ti prostori od začetka tega leta prazni, univerza pa jim je ponudila le del prostorov, kar pa je po trditvah Pivca premalo za normalno izvajanje transfuzijske dejavnosti in krvodajalstva.
Pivec je ob tem zagotovil, da bosta transfuzijska dejavnost in krvodajalstvo kljub selitvi potekala nemoteno. Prav tako meni, da zaradi tega ne bo zastojev pri gradnji urgentnega centra, ki ga morajo zaradi evropskega financiranja zgraditi še letos.

Prazen le del prostorov
Rektor univerze Danijel Rebolj je po drugi strani zatrdil, da prostori niso prazni, ampak jih redno uporablja medicinska fakulteta, med drugim za vaje iz anatomije, za kar prav zaradi možnosti uporabe stare pralnice niso bili predvideni prostori v novi stavbi medicinske fakultete. V te prostore so pred leti vložili milijon evrov, zato jih ne želijo izgubiti.

"En del prostorov pa je dejansko prazen in tega smo tudi ponudili v uporabo," je povedal Rebolj. Glede domnevno premajhne površine prostorov pa je povedal: "Mi lahko ponudimo le to, kar lahko ponudimo, da naši procesi normalno tečejo."