Par v zabaviščnem parku v Seulu je za priložnostni sebek odstranil zaščitno masko. Foto: Reuters
Par v zabaviščnem parku v Seulu je za priložnostni sebek odstranil zaščitno masko. Foto: Reuters

Največ ljudi, dobrih 150.000, je okrevalo v ZDA, ki so v vrhu tudi po številu okužb (več kot milijon oz. tretjina vseh) in smrtnih žrtev (več kot 60.000 oz. slaba četrtina). Po vsem svetu je umrlo okoli 230.000 ljudi.

Sorodna novica 107-letna Nizozemka prebolela covid-19

Sledi Nemčija s skoraj 125.000 okrevanji ter 160.000 okužbami in "le" 6500 smrtnimi žrtvami. V Španiji je okrevalo 112.000 ljudi, na Kitajskem 78.000, v Iranu in Italiji pa po 75.000 ljudi.

BBC ob tem poudarja, da ostaja nejasno, koliko ljudi, ki niso bili testirani, je prav tako okrevalo po okužbi.

Peking odpira parke in muzeje

Virus je izbruhnil na Kitajskem, kjer so v prestolnici Peking pred začetkom petdnevnih počitnic napovedali odprtje javnih parkov in muzejev. Prepovedano mesto v Pekingu in Veliki kitajski zid bosta omejila število obiskovalcev, ob vstopu vsem izmerijo telesno temperaturo, obvezna je nošnja zaščitnih mask ter zelena koda na kitajski mobilni aplikaciji, ki jo dobijo tisti, ki niso okuženi s koronavirusom.

Svarilo pred katastrofo v Afganistanu

Ljudje v Džalalabadu ob upoštevanju zdravstvenih nasvetov čakajo na brezplačni obrok hrane. Foto: Reuters
Ljudje v Džalalabadu ob upoštevanju zdravstvenih nasvetov čakajo na brezplačni obrok hrane. Foto: Reuters

Posebni ameriški generalni inšpektor za obnovo Afganistana (SIGAR) John Sopko je medtem opozoril, da Afganistanu zaradi slabega zdravstvenega sistema, divjanja vojn in spopadov ter podhranjenosti grozi zdravstvena katastrofa, poroča AL Džazira.

V Afganistanu so potrdili 2171 okužb s koronavirusom in 64 povezanih smrti. Zdravniki so za Deutsche Welle opozorili pred velikim pomanjkanjem testov v državi s 35 milijoni prebivalcev.

Japonska največ prispevala IMF-ju

Direktorica Mednarodnega denarnega sklada (IMF) je pohvalila potezo Japonske, ki namerava za odgovor na gospodarske izzive pandemije nameniti 20 odstotkov svojega bruto domačega proizvoda (BDP).

Kristalina Georgieva je dodala, da je Japonska največ prispevala k finančnim sredstvom IMF-a ter skladu za koncesijska posojila. Druge države je pozvala, naj ravnajo podobno.

Infografika Univerze Johnsa Hopkinsa o razširjenosti covida-19
(za boljši prikaz na mobilnih telefonih kliknite tukaj)