Sušelj od 15. septembra vodi zdravstveno zavarovalnico kot v. d. generalnega direktorja. Foto: BoBo
Sušelj od 15. septembra vodi zdravstveno zavarovalnico kot v. d. generalnega direktorja. Foto: BoBo

Sušelj sicer od 15. septembra vodi zdravstveno zavarovalnico kot v. d. generalnega direktorja, za mesto generalnega direktorja pa so se potegovali še nekdanji predsednik uprave Zavarovalnice Triglav Matjaž Rakovec, menedžerka Edita Orehovec in Drago Perkič, ki je vodja enega izmed oddelkov na ZZZS-ju.

O imenovanju generalnega direktorja bo skupščina zavoda odločala na seji 13. decembra. Soglasje k imenovanju generalnega direktorja mora sicer dati še državni zbor.

O (ne)podpori še nič
Koalicijske stranke so o podpori Sušlju še zadržane. V SMC-ju so s predlogom upravnega odbora ZZZS-ja seznanjeni iz medijev in se še ne izrekajo. Prav tako ne v DeSUS-u in SD-ju, kjer se bodo o tem še pogovorili. Konkreten je bil danes le podpredsednik DeSUS-u in poslanec Tomaž Gantar, ki je ocenil, da je Sušelj vsekakor usposobljen in dober kandidat.

Sicer je pričakovati, da se bodo koalicijski partnerji predloga upravnega odbora ZZZS-ja dotaknili na sredinem srečanju pred sejo vlade.

Fakin poslancev ni uspel prepričati
Prav pri soglasju DZ-ja se je v preteklosti zapletlo. Kar dvakrat namreč poslanci niso dali soglasja k imenovanju Sama Fakina za še en mandat na čelu zavoda.

Fakin je zato julija letos napovedal svoj odhod z zavoda.