Bolnišnica Trbovlje. Foto: Televizija Slovenija
Bolnišnica Trbovlje. Foto: Televizija Slovenija

"Da vsi zasavski župani zvemo, da se nam zapirajo oddelki v bolnišnici, iz medijev, je seveda nesprejemljivo. Zato zahtevamo nujni sklic izredne seje nadzornega sveta z vsemi našimi poslanci, državnimi svetniki Zasavja, vsemi župani, da se resno pogovorimo in da nam država pove, kaj se skriva tu zadaj," je povedal župan občine Trbovlje Zoran Poznič.

"Ni prvič, da se stanje v SBT-ju prikriva in da v javnosti prihajajo različne in nepreverjene informacije. Med njimi tudi vedno znova informacije o trajnem zaprtju enega ali več oddelkov oziroma o ukinitvi SBT-ja kot takšnega," pa je Poznič zapisal na Facebookovem profilu občine Trbovlje v imenu vseh treh županov in dodal, da datum in uro izredne seje sveta SBT-ja pričakujejo v najkrajšem možnem času.

V splošni bolnišnici Trbovlje so v ponedeljek zaradi pomanjkanja osebja začasno zaprli pediatrični in porodni oddelek. Oba oddelka bosta zaprta do konca tega tedna, v ponedeljek pa naj bi začela ponovno nemoteno delovati.

Kot navajajo je bilo za vse bolnike ustrezno poskrbljeno, saj so bili odpuščeni v domačo oskrbo, v primeru potrebe po nadaljevanju zdravljenja pa so bili premeščeni v druge ustanove, in sicer Splošno bolnišnico Celje, Splošno bolnišnico Novo mesto in UKC Ljubljana.

Zasavski župani ogorčeni zaradi začasnega zaprtja pediatrije v Trbovljah