"Kardiološka, nefrološka in alergološka ambulanta bodo v tem tednu izvedene in vse, ki imajo termin, prosim, da na pregled pridejo," je poudarila v. d. strokovnega direktorja Splošne bolnišnice Trbovlje Tadeja Jelenko. Foto: Pixabay

V Splošni bolnišnici Trbovlje se že dalj časa srečujejo s kadrovsko stisko, zaradi bolniških odsotnosti na pediatričnem oddelku pa so bili zdaj primorani celo začasno zapreti pediatrični oddelek, je za Televizijo Slovenija poročala Saša Kisovec.

V Trbovljah imajo za polni delovni čas namreč zaposleno le eno pediatrinjo in eno za 20-odstotni čas, dodatno pa za zagotavljanje zdravstvenih storitev najemajo pogodbene sodelavce. Sredi avgusta je pediatrinja, ki je zaposlena za polni delovni čas, odšla na daljšo bolniško odsotnost, v tem tednu pa je zbolel še en član ekipe, zato v bolnišnici niso mogli zagotoviti dovolj kadra za varno izvajanje dejavnosti in so pediatrični ter porodni oddelek za teden dni zaprli.

"Za vse bolnike smo ustrezno poskrbeli, tako da smo jih v primeru potrebe po nadaljevanju zdravljenja premestili v druge ustanove – v Splošno bolnišnico Celje, Splošno bolnišnico Novo mesto, v UKC Ljubljana," je pojasnila v. d. strokovnega direktorja Splošne bolnišnice Trbovlje Tadeja Jelenko. Začasno je zaprt tudi porodni oddelek, kjer se sicer v povprečju rodi okoli 10 otrok na teden. Trenutno so na oddelku še trije novorojenčki, ki bodo premeščeni v druge bolnišnice ali v domačo oskrbo.

Ambulantna dejavnost pediatričnega oddelka bo medtem tudi v tem tednu v trboveljski bolnišnici potekala nemoteno. "Kardiološka, nefrološka in alergološka ambulanta bodo v tem tednu izvedene in vse, ki imajo termin, prosim, da na pregled pridejo," je ob tem dejala Tadeja Jelenko.

V Trbovljah začasno zaprli pediatrični oddelek