Tokratni sprehod je trajal več kot pet ur. Foto: EPA
Tokratni sprehod je trajal več kot pet ur. Foto: EPA

Astronavta Dave Wolf in Tom Marshburn sta se na sprehod odpravila prav ob 40. obletnici pristanka prvega človeka na Luni. Po uspešno opravljenem sprehodu sta povedala, da je bil to prav poseben občutek in da sta počaščena, da je ravno njiju doletela čast, da opravita sprehod na ta slovesen dan.

Endeavour je na Mednarodno vesoljsko postajo prepeljal ogromno rezervnih delov, ki naj bi jih astronavti namestili na postajo. Po prihodnjem letu, ko naj bi prenehali leteti ameriški raketoplani, namreč ne bo več mogoče prepeljati večjih količin tovora, saj ruska plovila Sojuz ne omogočajo prevoza večjih tovorov.

Težave s straniščem
Na Mednarodni vesoljski postaji je trenutno 13 astronavtov, kar je največ doslej, v nedeljo pa se jim je pokvarilo stranišče. Iz ameriške vesoljske agencije Nasa so sporočili, da so stranišče že popravili, v tem času pa so astronavti uporabljali stranišči v raketoplanu in rusko stranišče.

Raketoplan Endeavour bo na Mednarodni vesoljski postaji ostal do 28. julija, 31. julija pa naj bi pristal v ameriškem vesoljskem oporišču Cape Canaveral na Floridi.