Mleko, ki ga dajejo kamele, je bogato z vitaminoma B in C, vsebuje pa tudi desetkrat več železa kot kravje mleko. Zaradi naštetih lastnosti ga priporočajo celo Združeni narodi.
Poleg tega pa raziskave kažejo, da bi lahko kamelje mleko vsebovalo tudi protitelesca, ki pomagajo bolnikom obolelim za rakom, Alzheimerjevo boleznijo, Aidsom in hepatitisom C. Poleg vseh pozitivnih sestavin je ena glavnih prednosti kameljega mleka tudi ta, da vsebuje manj nasičenih maščob od kravjega.
So pa tudi težave
Kamelje mleko je bolj slano od kravjega, bolj zasoljena pa bi bila v državah zahodnega sveta tudi njegova cena. Drug problem, ki se pojavlja pri večji proizvodnji mleka pa je njegovo konzerviranje. Zaenkrat kameljega mleka še ni bilo mogoče združiti s tehnologijo UHT, ki zagotavlja trajnost kravjega mleka.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje