Znanstveniki menijo, da učenje o stvarjenju sveta nima mesta v osnovnih in srednjih šolah. Foto: EPA
Znanstveniki menijo, da učenje o stvarjenju sveta nima mesta v osnovnih in srednjih šolah. Foto: EPA

Znanstvena skupnost v ZDA je zelo zaskrbljena, saj take razprave vplivajo na pomanjkanje zaupanja v znanstvenike, po njihovem mnenju pa del krivde nosi tudi zdajšnja administracija v Beli hiši.

Pouk stvarjenja pri biologiji
Zagovorniki inteligentnega stvarjenja menijo, da so nekatere oblike življenja tako kompleksne, da se niso mogle same razviti skozi naravno selekcijo, ki je temelj poučevanja biologije v šolah, ampak jih je ustvaril stvarnik. Zato hočejo, da se v šolah pri pouku biologije omenja tudi stvarjenje kot možno teorijo nastanka sveta in se pri tem poudarja napake pri teoriji evolucije.

Slab pouk znanosti v ZDA
Nekateri znanstveniki za tako razmišljanje in nepoznavanje znanosti v ZDA krivijo izredno slabo poučevanje znanosti in matematike v osnovnih in srednjih šolah, kar je pripeljalo do pomanjkanja dobrih znanstvenikov in ignorance znanosti.

V zadnjih petih letih se je znanstvena skupnost pogosto znašla v navzkrižju z administracijo predsednika Georgea Busha predvsem pri težavi globalnega segrevanja, raziskavah izvornih celic in zaščiti okolja.