Foto:
Foto:

Prva domena, bsplayer.si, je bila registrirana že po dvajsetih sekundah. Takoj po 10. uri se je na strežnik uspešno povezalo 22 registrarjev, v prvi minuti pa je bilo uspešno registriranih 71 domen.

Večino od skoraj 8.000 registracij so registrarji opravili v uri in pol, v prvih dveh urah pa je bilo zavrnjenih 5.742 zahtevkov, največkrat, ker je zahtevana domena že obstajala. Pri Arnesu so zadovoljno povedali, da je registriranje potekalo brez težav.

Spletnih domen odslej ni treba več registrirati neposredno pri Arnesu. Registracije opravlja 99 registrarjev, s katerimi je Arnes podpisal pogodbo. Domene ne bodo več brezplačne, odpadle pa bodo vse dozdajšnje omejitve. Registracija domene stane približno 6.500 tolarjev za eno leto, vsako podjetje ali društvo pa lahko registrira 20 domen.

Ob pojavitvi več prijav z istim imenom Arnes predvideva alternativno reševanje domenskih sporov. Do domen s končnico .si bodo do septembra upravičeni le slovenski poslovni subjekti in mednarodne organizacije, nato pa tudi tujci.