Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Aljoša Masten

Znanost in tehnologija Ko bo Zemlje konec, bo na nebu zapisano slovensko ime

06.09.2013

Zemlja bo neizogibno izginila v prah. Takrat bo še vedno nekje globoko v vesolju na časovni kapsuli, Voyagerju, zapisano ime Slovenca, ki je sodeloval pri njegovi izdelavi. Antona Mavretiča.

Znanost in tehnologija Kje je Voyager?

05.09.2013

"Izgubljen sem v vesolju! Izgubljen brez sledu, brez trohice možnosti rešitve. A svoje življenje sem izživel do kraja in ne obžalujem ničesar!"

Glasba Iron Maiden: Stara zver 666 ugriznila v Zagreb

02.08.2013

Horde v črnem niso razočarale. Kjer koli se pojavi napis Iron Maiden, tam se bo - kot pred 4 milijardimi let življenje v morju - kot iz niča pojavila rjoveča množica dolgolascev.

Svet Kaj se je res zgodilo v Turčiji? Ljudem grozi diktatura.

08.06.2013

Carigrajski trg Taksim kot kitajski Trg nebeškega miru? Turški zgodovinar Cem Bico srčno upa, da ne, vendar ob polarizaciji in naraščajočem nasilju ne izključuje možnosti državljanske vojne.

Slovenija Protest proti "zapisu neoliberalizma v ustavo"

24.05.2013

Pred državnim zborom je deseterica protestirala proti ustavnim spremembam. Poslanci naj se zamislijo, saj bodo prišli v zgodovino pisanja ustave z levo roko, je dejal Magajna.

Velikih 5 "Slovenci si razdeljenost priznajmo in ne delajmo se, kot da je ni"

15.05.2013

Slovenski duh je navajen na kult velike države in egalitarizma, zato je pri nas praktično nemogoče zagovarjati liberalen gospodarski program in preživeti, meni zgodovinar Aleš Maver.

Velikih 5 "Slovenske elite so grozljivo skorumpirane. Vse."

14.05.2013

Vlada nam sistemska korupcija, ki sloni na velikem (para)državnem sektorju, ocenjuje sociolog Vehovar. Zaradi tega so ljudje bes že pokazali na ulicah, a "preuranjeno". Zdaj bi morali biti protesti ...

Znanost in tehnologija Samodejni ubijalski roboti postajajo realnost

10.05.2013

Robotski bojni sistemi, ki lahko sami odločajo o življenju in smrti, bodo ob odsotnosti mednarodne regulacije že v tem desetletju sodelovali v vojnah in patruljirali na ulicah.

Gospodarstvo Ko netopirji odganjajo slovensko blaginjo

08.05.2013

Vladni program reform in stabilizacije večinoma temelji na dvigu davkov. To je mogoče sprejemljivo, za MMC ugotavljata ekonomista Kovač in Masten, a le, če se "kupljeni" čas uporabi za temeljite ...

Gospodarstvo "Bančni uniji enostavno mora uspeti"

03.05.2013

Evropsko gospodarstvo je od bank življenjsko odvisno, obenem pa so banke trenutno ena večjih evropskih hib. Treba bo uvesti bančno unijo - krize držav in bank so namreč preveč prepletene.

Slovenija Banke se ne dajo. Novi tisoči milijard v spirali zlorab.

30.04.2013

Ameriški preiskovalni organi so se zaradi prirejanja obrestnih mer, ki vplivajo na stotine bilijonov evrov premoženja po vsem svetu, lotili skupine največjih svetovnih bank in družbe ICAP. Zanimanje ...

Slovenija Lukšič: Veseli smo, da smo pri tej vladi zraven

26.04.2013

Vlada dela zadovoljivo in sprejema ukrepe, ki gredo v pravo smer, so po mesecu dni sodelovanja v vladi Alenke Bratušek ocenili v Socialnih demokratih.

Stran 41 od 70
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov