Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Ana Jurc

TV SLO Laibach v Ameriki: "Bolj jih tepemo, raje nas imajo"

16.01.2021

"Tu nas imajo radi in še se bomo vrnili," Laibach ugotavlja na turneji Razdružene države Amerike. "A strinjamo se, da je država iz barbarstva čudežno zdrsnila v izroditev brez običajnega obdobja civiliziranosti."

Serije Bridgerton: zgodovinska romanca (končno) na prvem tiru

14.01.2021

Zgodovinska kostumska drama je sinonim za dostojanstveno, pogosto suhoparno in filigransko natančno rekonstrukcijo nekega obdobja. Bridgerton je v najboljšem primeru njena daljna sorodnica – polnokrvna zgodovinska romanca, ki se svojega žanra ne sramuje.

Nova kriminalna serija Dario Varga: "Martin Vrenko svoje bližnje opazuje, kot opazuje osumljence zločinov"

08.01.2021

V nedeljo bomo v prvi epizodi nadaljevanke Primeri inšpektorja Vrenka končno spoznali kriminalista, ki je zaslovel v romanih Avgusta Demšarja. Dario Varga priznava, da ima pred premiero največje vloge svoje televizijske kariere ogromno tremo.

Film in TV Okroglih 80 let praznuje Hajao Mijazaki, boter japonske animacije

05.01.2021

Veliki animator Hajao Mijazaki, ki 5. januarja praznuje 80. rojstni dan, ni samo ključna figura japonskega filma: njegovi nežni, z naravo uglašeni filmi so priljubljeni po vsem svetu. Moj sosed Totoro in Čudežno potovanje spadata v kanon svetovnega filma.

Film in TV Pregled leta: Najboljši filmi v letu 2020

29.12.2020

V pandemičnem letu, ko so bile kinodvorane zaprte, ko visokoproračunski spektakli s premiero še vedno čakajo na boljše čase in ko so se festivali večinoma preselili na splet, filmska pokrajina kljub vsemu ni bila gola pustinja.

Intervju Anja Bukovec: "Nekaj posebnega je, da igram na violino, ki jo je izdelala ženska"

21.12.2020

Najuspešnejša in najprepoznavnejša slovenska violinistka Anja Bukovec ni pustila, da bi ji epidemija prekrižala načrte: letos bo že 13. leto zapored odigrala svoj tradicionalni praznični koncert – a tokrat le v spletnem prenosu.

Primeri inšpektorja Vrenka Avgust Demšar: "Kriminalke se ne splača pisati za kaj manj, kot je umor"

17.12.2020

Za pisatelja Avgusta Demšarja je umor pač "nujno zlo", obvezna sestavina v receptu za dobro kriminalko. "Nihče ne bo prebral tristo strani romana, da bi ugotovil, kdo je izmaknil kozarec vložene zelenjave."

Recenzija Zlom (The Undoing): Po Malih lažeh še en umor v svetu lepih in premožnih

15.12.2020

Če ste na mah pogoltnili (vsaj prvo sezono) serije Majhne laži, ste morda razvili okus za podžanr srhljivk o življenjih bogatih žensk, ki jim življenje izmakne tla pod nogami. Serija Zlom poskuša zapolniti ravno to nišo, a ni na ravni predhodnice.

Filmska recenzija Animateka: Zero Impunity (Ničelna toleranca do nekaznovanja)

09.12.2020

Hibridni dokumentarec Zero Impunity, ki bil je zaradi delne uporabe animacije uvrščen na spored letošnje Animateke, se spoprijema s težko in pogosto tabuizirano temo: uporabo spolnega nasilja in posilstva kot orožja v času vojne.

Filmska recenzija Animateka: Stari mlekar in Še en dan življenja

07.12.2020

Festival Animateka je zmagovalce letošnjega tekmovalnega programa sicer že razglasil, a cel katalog filmov bo na spletu dostopen še do srede. Podrobneje se posvečamo dvema animacija iz programa celovečernih filmov, Stari mlekar in Še en dan življenja.

Intervju "Slovence vidim kot hobite: radi imamo svoje vrtove, radi se poveselimo, spreminjamo pa se počasi"

01.12.2020

V Sloveniji se kultura branja stripov razvija, a slovenski avtorski risoromani so še vedno redke ptice. Korošec Gašper Krajnc je v svojem prvem samostojnem delu postavil spomenik Ljubljani, mestu, ki se mu zdi najlepše in najbolj iskreno v odtenkih sive.

Serije Damin gambit: kako posneti napeto nadaljevanko o šahu?

26.11.2020

Če nas je Netflix v času prve karantene morbidno fasciniral z "dokumentarcem" o zasebnih živalskih vrtovih, pa je njegova jesenska uspešnica bolj izbrane narave. Damin gambit (The Queen's Gambit) je najbolj gledana igrana miniserija v njihovem katalogu.

Stran 25 od 185
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov