Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Ana Jurc

Filmska recenzija (Liffe) Antigona

21.11.2020

2500 let po tem, ko je Sofoklej iz mita o Tebanski kraljevi družini izluščil tragedijo o Antigoni in v njej soočil črko zakona in posameznikov etični imperativ, smo dobili kar dve filmski adaptaciji te arhetipske zgodbe.

Filmska recenzija (Liffe) Dragi tovariši

20.11.2020

Ena od nalog umetnosti je, da pred pozabo rešuje skrito zgodovino, da prelomne trenutke oživlja brez zapadanja v poenostavitve ali hagiografije. Andrej Končalovski je Drage tovariše posnel v črno-beli tehniki, a z ogromno občutka za vmesna, siva območja.

Liffe "Tehnologija je katastrofa za spomin: ničesar več nimamo v glavi, vse je v napravah"

19.11.2020

Christos Nikou je film o pandemiji posnel tako rekoč po naključju: ko je svojo dramo z elementi distopije predstavil svetu, se je ta že spopadal z boleznijo, ki nam je izmaknila tla pod nogami. A Sadeže pozabe odlikuje veliko več kot le preroški element.

Filmska recenzija (Liffe) Mandibule

18.11.2020

"Pravi zaklad so prijatelji, ki smo jih našli po poti." Človek ne pričakuje, da ga bo ta zlizani kliše presunil kot globoka življenjska resnica – še manj pa, da se bo brez vsake ironije pojavil v filmu obešenjaškega nihilista Quentina Dupieuxa.

Filmska recenzija (Liffe) Švic

17.11.2020

Spletne vplivneže, t. i. influencerje, javnost rada obravnava kot plehke karikature, kot utelešenje banalnih in ekscesnih užitkov kapitalizma.

Filmska recenzija (Liffe) Nažgani

16.11.2020

Mads Mikkelsen, ki si ga Hollywood rad sposodi za vloge uglajenih negativcev, se vrača pod režijsko taktirko Thomasa Vinterberga; njuno zadnje sodelovanje nam je prineslo za oskarja nominirani Lov. Nažgani je manj temačen, a vseeno ganljivo iskren film.

Filmska recenzija (Liffe) Undine

14.11.2020

Nemški režiser Christian Petzold, ki ga ljubitelji Liffa že dobro poznajo - festival je predlani gostil njegovo retrospektivo - v svojem novem filmu raziskuje mit vodne nimfe, undine, in ga preplete z mitologijo Berlina.

Filmska recenzija (Liffe) Martin Eden

13.11.2020

Ameriški pisatelj Jack London, ki ga po krivici danes marsikdo pozna le po Belem očnjaku, je bil v svojem burnem življenju med drugim zlatokop, vojni dopisnik, mornar in popotnik, v pisanju pa goreč zagovornik radikalnega socializma.

Filmska recenzija (Liffe) Poletje '85

11.11.2020

Plodoviti francoski režiser François Ozon posname približno en film na leto – tempo, kakršnega smo do nedavnega povezovali samo z Woodyjem Allenom. V nasprotju z Allenovimi romantičnimi dramami sta zaljubljenca v Poletju 85 približno iste starosti.

Recenzije Asistentka

06.11.2020

V odštevanju do začetka festivala Liffe začenjamo z recenzijami nekaterih najbolj nestrpno pričakovanih filmov letošnjega programa. Prva je na vrsti Asistentka, eden od prvih celovečercev, ki se izrecno ukvarjajo z vprašanji "dobe MeToo".

Liffe Simon Popek: "Prihodnost še vedno vidim v kinodvoranah"

05.11.2020

Tako kot večina filmskih festivalov po svetu bo tudi ljubljanski letos zaživel samo na spletu. Simon Popek se sicer zaveda, da je "odsotnost druženja" za Liffe velika izguba, a kljub temu obljublja cvetober letošnje – sicer osiromašene – filmske ponudbe.

Filmska recenzija Borat: Naknadni film

27.10.2020

15 let po huronskem uspehu satire Borat si Sacha Baron Cohen še vedno ne more omisliti cenene sive obleke in košatih brkov, ne da bi ga večina ljudi takoj identificirala kot "kazahstanskega cepca". Kako je torej še drugič dobil Američane na limanice?

Stran 26 od 185
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov