Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Ana Jurc

Filmska recenzija One so bombe

31.12.2019

One so bombe odpira pereče vprašanje, ki v vsakodnevnih pogovorih pogosto razkrije najgrše plati ljudi. Kako naj ženske, ki so tarče spolnega nadlegovanja, manevrirajo med "pravilnim odzivom" na zlorabo in samoohranitvenim nagonom?

Filmska recenzija Vojna zvezd: Vzpon Skywalkerja

24.12.2019

J. J. Abrams je v Vzponu Skywalkerja klonil pod bremenom pričakovanj koleričnih množic oboževalcev izvirne Vojne zvezd. Kar bi moral biti navdihujoč vrhunec predelanega mita za novo generacijo, je bolj podobno izčrpani kapitulaciji po dolgi bitki.

Film in TV Pregled leta: Najboljši filmi v letu 2019

19.12.2019

Leto, ki se izteka, je poskrbelo za širok nabor odličnih filmov v najrazličnejših žanrih, od melanholičnih ljubezenskih zgodb do politično zaostrenih satir; kot rdeča nit se pogosto pojavlja tema razrednega boja. Na kupu je zbranih petnajst najboljših.

Filmska recenzija Nož v hrbet

16.12.2019

Nekaj subverzivnega je na tem, da je Rian Johnson, ob katerem po zaslugi Poslednjega jedija (2017) pomislimo na glomazne blockbusterje, stavil na detektivko "whodunit", ki jo s preteklimi, analognimi časi povezujemo podobno kot ristanc in lutke iz cunj.

Knjige Subverzivna otroška poezija Svetlane Makarovič, ki vzgaja upornike

12.12.2019

"Svetlana Makarovič bi morala biti članica SAZU-ja, morala bi biti osrednja osebnost predstavitve Slovenije na bolonjskem in frankfurtskem knjižnem sejmu in nominirati bi jo morali za Nobelovo nagrado."

Filmska recenzija Irec

05.12.2019

Na papirju je Irec pomirjujoče predvidljiva štrena – še en Scorsesejev izlet v gangstersko podzemlje, okrancljan s prestižno igralsko zasedbo. K sreči se veteran ni zadovoljil s ceneno nostalgijo in ni poskušal posneti Dobrih fantov 2.

Danes na TVS 1 Novovalovski manifest Do zadnjega diha, ki je uvedel nov filmski jezik

29.11.2019

Jean-Luc Godard je s svojim celovečernim prvencem pustil tako globoko sled v sedmi umetnosti, da je sam izraz "do zadnjega diha" postal pregovoren. Obvezna lekcija za filmofile, ki je sprožila novovalovsko revolucijo, bo nocoj na sporedu RTV SLO.

Filmska recenzija Judy

27.11.2019

Z glasbenimi biografijami je prav zaradi njihovega statusa "oskarjevske vabe" vedno križ.

Liffe Filmska recenzija: Monos

24.11.2019

Kolumbijski kandidat za tujejezičnega oskarja (in eden od nagrajenih filmov Liffa) je hipnotičen, neverjetno gledljiv zdrs v anarhijo, ki pokaže, kako zlahka s posameznika v resnici odpadejo spone civilizacije.

Liffe Filmska recenzija: Prekla

23.11.2019

Nobelovka Svetlana Aleksijevič je za svojo prvo knjigo Vojna nima ženskega obraza (1983) zbirala zgodbe ruskih žensk, ki so se v drugi svetovni vojni borile na strani Rdeče armade - kot bolničarke, ostrostrelke, tankistke, pilotke, topničarke ...

Liffe Filmska recenzija: Nesrečniki

22.11.2019

150 let je minilo od izida Hugojevega romana, na katerega se simbolično navezuje Ladj Ly, a beda, marginalizacija, nasilje in socialne razlike v francoski družbi ostajajo. Namesto obupanega tatu štruce kruha bo upor zanetil štirinajstletnik z molotovko.

Liffe Ray in Liz

21.11.2019

Filmski prvenec Richarda Billinghama je avtobiografska študija revščine in razkroja družinskega življenja, ki ju za seboj potegneta alkoholizem in zanemarjanje otrok. V brezkompromisno prikazani bedi poišče tudi drobce temne lepote.

Stran 32 od 185
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov