Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Ana Jurc

Liffe Ray in Liz

21.11.2019

Filmski prvenec Richarda Billinghama je avtobiografska študija revščine in razkroja družinskega življenja, ki ju za seboj potegneta alkoholizem in zanemarjanje otrok. V brezkompromisno prikazani bedi poišče tudi drobce temne lepote.

Liffe Mladi Ahmed

20.11.2019

Belgijska cineasta Jean-Pierre in Luc Dardenne bi lahko letos z Mladim Ahmedom osvojila tretjo zlato palmo in postavila rekord canskega festivala. Namesto tega sta naletela na različne odzive - kar ne preseneča, če vemo, katere pereče teme sta se lotila.

Liffe Medtem ko vas ni bilo

19.11.2019

Najbrž ne razmišljate ravno pogosto o tem, kakšen je bil dan DPD-jevega ali UPS-ovega dostavljavca, preden se je s pošiljko pojavil pred vašimi vrati. Bolj verjetno je, da godrnjate, če ne prispe v točno predvidenem časovnem okviru.

Liffe Zajec Jojo

18.11.2019

Taika Waititi v satirično-sentimentalni komediji izpostavi nekaj, česar si resne zgodovinske drame ne morejo privoščiti: da je bil nacizem kljub svojim strašnim, daljnosežnim posledicam tudi posmeha vredna, absurdna ideologija. Smeh je lahko gesta upora.

Liffe Obtožujem!

17.11.2019

Roman Polanski si je dolga leta želel posneti film o "aferi Dreyfus"– na koncu pa se izkaže, da ga je bolj kot konkretni primer zanimala moraliteta o sprijeni družbi, v kateri sta videz pravičnosti in učinkovitosti bolj pomembna od dejanske pravičnosti.

Liffe Portret mladenke v ognju

16.11.2019

Portret mladenke v ognju je v resnici portret skrivnih življenj žensk v drugi polovici 18. stoletja, raziskovanje skrivnih prostorov svobode, ki so si jih ženske utrle v svetu moških.

Filmska recenzija Parazit

15.11.2019

Parazit, dobitnik zlate palme v Cannesu in eden najtežje pričakovanih filmov na Liffu, je vrhunska destilacija parabol o razrednem boju, ki jih je Južni Korejec Bong Joon-ho načenjal že v Ledenem vlaku in Okji. In ta boj se je zdaj razmahnil v vojno.

Liffe Filmska recenzija: Svetilnik

14.11.2019

Svetilnik je žanrsko skoraj neopredeljiv eksperiment, opremljen s pritiklinami pretencioznega umetniškega projekta. A za to varljivo askezo se skriva prekipevajoč klobčič norosti, dokument čistega kaosa, ki se v isti sapi spogleduje z grozljivko in farso.

Filmska recenzija Doktor Sleep

07.11.2019

Dannyja Torrancea smo spoznali kot nežnega dečka s triciklom in prirojenim darom telepatije, "izžarevanja". Po grozotah, ki jih je doživel v hotelu Overlook, ni nobeno presenečenje, da je 40 let pozneje samo še zapita razvalina.

Intervju "Vsi prežimo na to, da se v teatru zgodi nekaj, kar zares zadiši po življenju"

04.11.2019

"Ljudje se pogosto ustrašimo dobrodejnega kiča," je prepričan Jernej Lorenci, ki tudi po delnem umiku z domačih odrov ostaja najbolj prepoznaven slovenski gledališki režiser. "Raje uporabljamo pojme, ki so beg pred tem, o čemer zares hočemo govoriti."

Liffe 30 let festivala Liffe: "Biti selektor je avtorsko delo, ki terja popolno iskrenost"

23.10.2019

"Zame je bil največji izziv "ne zafurati", kar mi je bilo položeno v naročje," se pošali Simon Popek, ki je kot programski direktor že 12 let sinonim za ljubljanski mednarodni filmski festival.

Filmska recenzija Deževen dan v New Yorku

18.10.2019

Če je vse, kar še pričakujete od novega filma Woodyja Allena, razglednica New Yorka in neprimerna zatreskanost turobnega intelektualca v vsaj pol mlajše dekle, bo Deževen dan v New Yorku odkljukal oba predalčka. Sicer boste pa razočarani.

Stran 33 od 185
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov