Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Ana Jurc

Oder Sebastijan Horvat: Vera, da obstaja neka ideološka intima, ki je prihranjena "samo za nas", je smešna

13.03.2019

Sebastijan Horvat se ne ustraši velikopoteznega koncepta. Ko je ugotovil, da častitljiva, škripajoča stavba ljubljanske Drame preprosto ni primerna za uprizarjanje zgodbe o tragični ljubezni v delavskem miljeju, njegova rešitev ni bila polovičarska.

Recenzije Stotnica Marvel

12.03.2019

Če bi verjeli spletnim teoretiziranjem subkulture "incelov" (ang. involuntary celibate, neprostovoljni celibat), bi od Stotnice Marvel pričakovali, da bo vsaj feministični manifest, bojni klic k pogromu na moške, zakamufliran v vesoljsko opereto.

Knjige Tatjana Tolstoj: "Ni me bilo strah neumnih, starih ljudi, ki so se bali izgube svojega statusa"

06.03.2019

Tolstojevi so danes verjetno druga največja rodbina ruskega plemstva - takoj za dinastijo Romanov. Na svetu je okrog 400 neposrednih potomcev velikega Leva Tolstoja in mnogi od njih z umetniškim udejstvovanjem upravičujejo sloves svojega imena.

Oder Polunin v Ljubljani: "Če si zares nadarjen, te tudi brez pretirano trdega dela čaka uspeh"

03.03.2019

"Balet lahko človeka spremeni brez uporabe besed," je o umetnosti, ki ji je posvetil svoje življenje, v Ljubljani povedal baletni superzvezdnik Sergej Polunin.

Knjige "Tako kot ne verjamem v virtualno spolnost, ne verjamem v knjigo, ki je ne morem držati v rokah"

01.03.2019

"Knjiga ima še danes enako simbolno vrednost kot nekoč," je prepričan Alberto Manguel, pisatelj, bibliofil, upokojeni direktor argentinske narodne knjižnice in samooklicani "fetišist", ko gre za knjige. "Ali jo kdo bere ali ne, je drugo vprašanje."

Film in TV Oskarja za najboljši film osvojila Zelena knjiga, za režijo pa Roma

25.02.2019

Ameriška akademija filmskih umetnosti in znanosti je svoji najvišji priznanji spet diplomatsko razdelila med dva filma. Največje presenečenje sicer skrajno dolgočasne podelitve so prihranili za zadnjo nagrado večera.

Gledamo Lepi fant

22.02.2019

Belgijski režiser Felix van Groeningen je za svoj prvi hollywoodski projekt sicer pridobil (producentsko) podporo Brada Pitta in zvezdniško zasedbo, a čustvena intenzivnost in liričnost njegovega pristopa ostajata nespremenjeni.

Film in TV MMC-jev filmski kviz: Preizkusite svoje oskarjevsko znanje!

21.02.2019

Nedeljski večer in z njim 91. podelitev oskarjev se bliskovito bližata, in letošnja tekma za zlate kipce je še skoraj popolnoma odprta. Se je Akademija odločala med Zeleno knjigo in Romo ali pa nas lahko še popolnoma preseneti?

Vizualna umetnost Kukavičja jajca v svetu umetnosti: bi znali prepoznati slikarski ponaredek?

11.02.2019

Na stenah Fakultete za varnostne vede v Ljubljani lahko v teh dneh občudujete dela Renoira, Dalíja, Modiglianija in vrste uglednih hrvaških umetnikov.

Gledamo Zelena knjiga

05.02.2019

Zelena knjiga, eden od letošnjih oskarjevskih favoritov, ne skuša izumiti tople vode. Film ceste križa s priliko o odbitem paru, ki mora uvideti, da smo si ljudje bolj podobni kot različni. Pa ne, da je Peter Farrelly "rešil" vprašanje rasizma v Ameriki?

Recenzije Film: Mož iz ozadja

03.02.2019

Mož iz ozadja, sardoničen pogled na mahinacije za zaprtimi vrati Busheve Bele hiše, dve uri kroži okrog uganke, na katero na koncu nima odgovora: Kdo je v resnici Dick Cheney? Vsekakor je mož, ki ne pojasnjuje in se ne opravičuje.

Gledamo Roma

30.01.2019

Čeprav se pri pisanju o filmu rado razmetava z oznako "mojstrovine", je Roma ena od redkih priložnosti, ko je krilatico vredno privleči na dan in jo prezračiti.

Stran 38 od 186
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov