Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Kaja Sajovic

Kulinarika Jakob Pintar iz Tabara med najboljšimi mladimi kuharji sveta

07.06.2019

Jakobu Pintarju, 29-letnemu vodji kuhinje v ljubljanskem Tabaru, se je uspelo kot edinemu Slovencu prebiti med finaliste prestižnega tekmovanja San Pellegrina za najboljšega mladega kuharja sveta.

Evropa Mož, ki je ustvaril Zrće, skuša zdaj Pag spremeniti v butično destinacijo

10.06.2019

Po ozki stranski cesti se mimo vinogradov, nasadov oljk in grmov divjih vrtnic, sledeč smerokazom na vinskih sodih, pripeljemo do Boškinca, enega bolj znanih hrvaških butičnih hotelov in tistega, ki je pred 16 leti utiral pot hrvaškemu butičnemu turizmu.

Kulinarika Madrid: Od tapasov in prašičjih glav do večerij v kazinoju

06.06.2019

Španija je že tradicionalno priljubljena med ljubitelji dobre hrane, pa naj si bo s svojimi vsenavzočimi tapasovimi bari ali pa najboljšimi restavracijami sveta, ki jih najdemo vse od Baskije do Katalonije.

Ture avanture Kras – preseganje meja z zamejskimi šampioni

30.05.2019

Trst, Rilkejeva pešpot po pečinah, Benjamin Zidarich, Lokanda Devetak, Škerk … Tržaški Kras ima na italijanski strani celo vrsto znamenitosti in ponudnikov, tesno povezanih s Slovenijo oz. slovenskih korenin.

Retro Skaručna, najbolj nora slovenska gostilna: žganice za pozdrav, leteči noži za slovo

25.05.2019

Če Skaručne ne bi bilo, bi si jo bilo verjetno treba izmisliti. Kar še ne pomeni, da je ta kulinarična institucija, ki jo je postavil Slavko Žagar starejši, epske razsežnosti pa ji dodal njegov sin Slavko mlajši, za vsakogar.

Kulinarika John Wurdeman: Kako je ameriški hipi postal prerok gruzijskih vin

21.05.2019

Ko je John Wurdeman leta 1995 prišel v Gruzijo, je bila to še popolnoma drugačna država, kot je danes – povojno razsuta, kaotična, vode in plina ni bilo, izpadi elektrike so bili redni.

S. in J. Amerika Pacific Railroad: Železnica, ki je na račun Indijancev in na plečih Kitajcev povezala ZDA

26.05.2019

Mineva 150 let od izgradnje transcelinske železniške proge (Pacific Railroad), ki je povezala vzhod in zahod ZDA, a pri tem zarezala v indijanske rezervate, gradnja pa je potekala na plečih kitajskih delavcev, ki so tire postavljali v nemogočih razmerah.

Kulinarika Ribničan osvaja svet z medvedjimi salamami: "Smejali so se mi, da sem nor"

07.05.2019

Salama kot salama. Kakšne čudeže lahko delaš iz nje, bi se vprašali nekateri. Ti "nekateri" očitno še niso bili pri Davidu Lesarju, mladem Ribničanu, ki je iz pridelave salam ustvaril tako sofisticiran sistem, da pušča stroko iz tujine odprtih ust.

Kulinarika Ošteriji Debeluh prestižno evropsko priznanje za najboljši servis

04.05.2019

Jure Tomič iz Ošterije Debeluh v Brežicah je na kongresu JRE (Združenje mladih gostincev Evrope) v belgijskem Liègeu prejel nagrado za najboljši servis.

Kulinarika Kako je žena leningrajskega rockerja postala kraljica ruske visoke kuhinje

14.05.2019

"Dobrodošli v CoCoCo, vam lahko ponudim kozarec šampanjca?" vpraša mlada natakarica s steklenico Roberta Moncuita v roki. Šampanjec tu teče skoraj kot voda – za aperitiv pred večerjo, za dobro jutro za zajtrk.

Kulinarika Sedem obveznih krožnikov letošnje Odprte kuhne

30.04.2019

Odprta kuhna v svoji sedmi sezoni ne izgublja zagona - če kaj, je kvečjemu vsak petek bolj obljudena.

Kulinarika Kako je Kolumbijec, ki so ga deportirali iz Danske, postal sous-chef Hiše Franko

24.04.2019

Ura je ena ponoči, petek po večernem servisu v Hiši Franko, kuhinjska ekipa, tako rekoč v celoti mednarodna, je zbrana okoli izdajnega pulta.

Stran 27 od 83
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov