Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Radio Ga Ga

Avtorji Kaja Sajovic

Kulinarika Alex Atala: Kako je nekdanji panker popeljal Brazilijo v kulinarične višave

23.01.2019

"Najdi to, kar ljubiš, in pusti, da te ubije," je izpisan na veliko citat Charlesa Bukowskega na zaslonu, pred katerim stoji Alex Atala, velikan brazilske kulinarike.

Kulinarika 50 Best Restaurants s seznama izločil vse dozdajšnje zmagovalce

17.01.2019

Akademija, ki izbira 50 najboljših restavracij sveta (50 Best Restaurants), je nepričakovano sporočila, da povsem spreminja format glasovanja, kar pomeni, da bo vrh najboljših junija, ko sporočijo lestvico, videti precej drugače.

Kulinarika Nerua - vrhunska baskovska restavracija v Guggenheimu

17.01.2019

Ko pristajate v Bilbau, vam je hitro jasno, kakšne so naravne danosti, ki so omogočile Baskiji, da postane ena najmočnejših kulinaričnih pokrajin sveta – bujni gozdovi in hribovita pobočja na eni strani, morje na drugi. Pokrajina, polna izjemnih surovin.

Kulinarika Asador Etxebarri – v najboljši žar restavraciji na svetu

07.01.2019

Naslov se morda zdi malce pompozen, a Asador Etxebarri sredi baskovskega podeželja ni nič manj kot točno to – najbolj izpopolnjena in najbolj čislana restavracija z jedmi z žara oz. asador, kot jim pravijo.

Kulinarika Ruska kulinarična revolucija – onkraj kaviarja in vodke

03.01.2019

V kozarcu je modri pinot Pavla Šveca, prvega ruskega biodinamičnega vinarja s Krima, na mizi maslo z mini ikrami kamčatske rakovice, surovine, ki so jo ribiči včasih metali stran, danes pa ima osrednje mesto v eni najboljših moskovskih restavracij.

S. in J. Amerika Kennecott: Od največje rudarske družbe na svetu do mesta duhov

28.12.2018

Pot do Kennecotta, oz. česar je ostalo od tega rudarskega mesteca, ni preprosta. Najprej morate priti na Aljasko, poleg Havajev najbolj odročen del ZDA.

Praznični koledar Slovenija, lovska dežela - na krožniku od polhov do medvedov

24.12.2018

Slovenija verjetno ni najboljši kraj za vegetarijance, tudi zaradi naše dolge tradicije lova in uživanja divjačine.

Kulinarika Iz prve roke: Kako postati sommelier v Sloveniji, deželi sommelierev?

11.12.2018

V dvorani hotela Lev je razpostavljena dolga vrsta kozarcev, na drugem koncu se v posodi z ledom hladijo vina in penine, pripravljeni za degustacijo.

Praznični koledar Slovensko kosilo, kot ga vidijo vrhunski kuharski mojstri

09.12.2018

Kaj je bolj slovenskega od nedeljskega kosila z govejo juho, tafelspitzem in praženim krompirjem?

Kulinarika Garima Arora: Indijka postaja naslednja velika kuharska zvezdnica

27.11.2018

"Kako je bilo vse? " vpraša kuharska mojstrica, ko prisede k naši mizi in ji sommelier njene restavracije Gaa naglo poda kozarec jantarnega vina. "Vse" je bilo osupljivo.

Kulinarika Edino turško naravno vino – vinograd pod vulkanom, klet med minareti

13.11.2018

Prvi teden julija v srcu Kapadokije za Uda Hirscha in Hacer Ozkayo pomeni, da je čas, da v stari kleti pod svojo kamnito hišo v Güzelyurtu odpreta tisoč let stare posode in iz njih s pipeto izsrkata ...

Recenzije Liffe: Vrhunec

11.11.2018

Gaspar Noé s svojimi filmi običajno razdvaja kritike in občinstvo, a mu pomanjkanja izvirnosti nihče ne more očitati. Z Vrhuncem je izumil cel nov žanr – plesno srhljivko.

Stran 30 od 84
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov