Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
10.06.2019
Po ozki stranski cesti se mimo vinogradov, nasadov oljk in grmov divjih vrtnic, sledeč smerokazom na vinskih sodih, pripeljemo do Boškinca, enega bolj znanih hrvaških butičnih hotelov in tistega, ki je pred 16 leti utiral pot hrvaškemu butičnemu turizmu.
06.06.2019
Španija je že tradicionalno priljubljena med ljubitelji dobre hrane, pa naj si bo s svojimi vsenavzočimi tapasovimi bari ali pa najboljšimi restavracijami sveta, ki jih najdemo vse od Baskije do Katalonije.
30.05.2019
Trst, Rilkejeva pešpot po pečinah, Benjamin Zidarich, Lokanda Devetak, Škerk … Tržaški Kras ima na italijanski strani celo vrsto znamenitosti in ponudnikov, tesno povezanih s Slovenijo oz. slovenskih korenin.
25.05.2019
Če Skaručne ne bi bilo, bi si jo bilo verjetno treba izmisliti. Kar še ne pomeni, da je ta kulinarična institucija, ki jo je postavil Slavko Žagar starejši, epske razsežnosti pa ji dodal njegov sin Slavko mlajši, za vsakogar.
21.05.2019
Ko je John Wurdeman leta 1995 prišel v Gruzijo, je bila to še popolnoma drugačna država, kot je danes – povojno razsuta, kaotična, vode in plina ni bilo, izpadi elektrike so bili redni.
26.05.2019
Mineva 150 let od izgradnje transcelinske železniške proge (Pacific Railroad), ki je povezala vzhod in zahod ZDA, a pri tem zarezala v indijanske rezervate, gradnja pa je potekala na plečih kitajskih delavcev, ki so tire postavljali v nemogočih razmerah.
07.05.2019
Salama kot salama. Kakšne čudeže lahko delaš iz nje, bi se vprašali nekateri. Ti "nekateri" očitno še niso bili pri Davidu Lesarju, mladem Ribničanu, ki je iz pridelave salam ustvaril tako sofisticiran sistem, da pušča stroko iz tujine odprtih ust.
04.05.2019
Jure Tomič iz Ošterije Debeluh v Brežicah je na kongresu JRE (Združenje mladih gostincev Evrope) v belgijskem Liègeu prejel nagrado za najboljši servis.
14.05.2019
"Dobrodošli v CoCoCo, vam lahko ponudim kozarec šampanjca?" vpraša mlada natakarica s steklenico Roberta Moncuita v roki. Šampanjec tu teče skoraj kot voda – za aperitiv pred večerjo, za dobro jutro za zajtrk.
30.04.2019
Odprta kuhna v svoji sedmi sezoni ne izgublja zagona - če kaj, je kvečjemu vsak petek bolj obljudena.
24.04.2019
Ura je ena ponoči, petek po večernem servisu v Hiši Franko, kuhinjska ekipa, tako rekoč v celoti mednarodna, je zbrana okoli izdajnega pulta.
09.04.2019
"Butt-edge-edge. Ampak v South Bendu me kličejo kar župan Pete in s tem nimam težav," je odgovoril na novinarjevo vprašanje o izgovarjavi njegovega priimka Pete Buttigieg, nepričakovano najbolj vroče ime med demokratskimi predsedniškimi kandidati.
Neveljaven email naslov