Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Larisa Daugul

Prostovoljci med nami Dijak, ki je v svoji vasi po stotih letih obudil knjižnico

06.04.2019

18-letnik Tadej Kobal je v vasi Slap blizu Vipave, ki šteje okoli 400 prebivalcev, pomagal ustanoviti knjižnico. Prvotno je bila namenjena otrokom, a izkazalo se je, da so prostor za druženje zelo pogrešali tudi odrasli.

Zdravje Družinski zdravniki: "Vedno se sprašuješ, ali v tej množici kaj spregledaš"

02.04.2019

"Na obremenjen dan imamo lahko več kot petdeset pacientov, torej zelo veliko frekvenco bolnikov in ogromno administrativnega dela," pove zdravnica družinske medicine, ki je že dala odpoved, a je želela ostati neimenovana.

Okolje Zakaj bi industrija varčevala z energijo, če državno subvencijo prejme brez vsakršnih zavez?

02.04.2019

Industrija v Sloveniji porabi kar 50 odstotkov vse proizvedene električne energije. Ob tem je deležna olajšav države, ki na drugi strani draži elektriko drugim odjemalcem, tudi gospodinjstvom. V zameno ji ni treba storiti ničesar.

Prostovoljci med nami Mariborčanka, ki pri 85 letih poučuje nemščino

30.03.2019

Jelena Djordjević, ki je morda celo najstarejša prostovoljka v Sloveniji, dvakrat tedensko poučuje nemščino v dnevnem centru za starejše TOTI DCA. Prepričana je, da je za starejše pomembno, da ostanejo dejavni: "Da oblečeš plašč in greš!"

Prostovoljci med nami Vedno sem izhajala iz tega, da bi vsak od nas lahko bil romski otrok

23.03.2019

Nuša Rustja šolarjem iz romskih naselij Brezje in Žabjak že deset let pomaga pri domačih nalogah in učenju. "Romantika me je že zdavnaj minila," pravi, a hkrati verjame, da je izobrazba edina možnost za svetlejšo prihodnost romskih otrok.

Zdravje Gripa je letos povzročila nekaj več zapletov tudi pri mlajših bolnikih brez kroničnih bolezni

14.03.2019

Zvonko Baklan iz UKC-ja Maribor opaža, da so se v letošnji sezoni gripe pojavljali zapleti med boleznijo tudi pri mlajših bolnikih brez "pridruženih boleznih", ki so nato potrebovali intenzivno zdravljenje. 

Prostovoljci med nami "Že samo, da imajo starejši nekoga ob sebi, jim ogromno pomeni"

17.03.2019

Nika Rustja enkrat na teden običe starejša zakonca, ki živita v Ljubljani. Spada med prostovoljce družabnike, ki starejšim meščanom podarijo predvsem svojo družbo, mnogi med njimi so namreč zelo osamljeni.

Prostovoljci med nami Učitelj, ki je postal gorski reševalec

09.03.2019

Slovenska gorska reševalna služba je vrhunska, čeprav je sestavljena le iz prostovoljcev, pojasni Simon Kurinčič, gorski reševalec, ki se v steno za ponesrečencem odpravi tudi ponoči.

Gospodarstvo Slovenski les je debel in drag

13.02.2019

Na licitaciji najvrednejšega lesa v Sloveniji se najbolje prodaja javor rebraš, njegov les namreč uporabljajo za opremljanje jaht ali za ohišje violin. Dobro se prodajajo tudi oreh, hrast, macesen in "resonančna" smreka.

Bližnji vzhod Draga Potočnjak: "Jemen ni tako daleč, nam pa se ne ljubi niti klikniti na peticijo"

30.01.2019

V Društvu slovenskih pisateljev, Slovenski filantropiji in PEN-u so slovensko vlado in evropske poslance pozvali k podpori prizadevanjem Združenih narodov za odprtje humanitarnih koridorjev v Jemnu.

Evropska unija Bomo v Združeno kraljestvo po "trdem brexitu" še lahko potovali le z osebno izkaznico?

17.01.2019

Brexit brez dogovora med Evropsko unijo in Združenim kraljestvom bo prinesel dražje klice z obeh strani, delovne vize, zmedo med letalskimi prevozniki ter nadzor in dolge kolone tovornih vozil na mejnih prehodih.

Gospodarstvo Je bila Telekomova sprememba naročniškega paketa Dostopni v skladu z zakoni?

16.01.2019

Konec novembra je Telekom Slovenije naročnike paketov Dostopni A, B in C obvestil, da z novim letom paketi ne bodo več vključevali klicev iz Slovenije v EU-območje, a tak ukrep ni v nasprotju z evropsko uredbo, prav tako ni sporna sprememba paketa.

Stran 16 od 22
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov