Policisti so v postopku ugotovili, da je 21-letnik bežal z avtomobilom, ki je bil pred tem ukraden v Šiški. Foto: BoBo
Policisti so v postopku ugotovili, da je 21-letnik bežal z avtomobilom, ki je bil pred tem ukraden v Šiški. Foto: BoBo

Voznika znamke Volkswagen Passat so policisti po tem, ko je s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo, z modro lučjo večkrat skušali ustaviti tudi med begom po obvoznici in nato primorski avtocesti. Kljub temu je voznik prevozil okoli 25 kilometrov do počivališča Lom, kjer je nato zapeljal na tamkajšnje parkirišče in zaradi neprilagojene hitrosti trčil v prikolico tovornega vozila.

Policisti so na kraju nesreče prijeli tako 21-letnega voznika kot tri njegove sopotnike. Voznik ni dobil nobenih poškodb, trije sopotniki pa so se v trčenju poškodovali, ena sopotnica huje, a njeno življenje ni ogroženo, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Kot so sporočili s policije, se je v postopku izkazalo, da 21-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, nadalje pa je bilo ugotovljeno tudi, da je bilo vozilo tega dne ukradeno v Šiški.

Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil o vseh okoliščinah kaznivih dejanj tatvine vozila in nevarne vožnje. Prav tako zoper voznika vodijo postopek o prekršku. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.