Foto: TV Slovenija
Foto: TV Slovenija

Pilot ni poškodovan. Na kraju so inšpektorji in preiskovalec letalskih nesreč, sporoča novinarka TV Slovenija Eugenija Carl.

Po prvih informacijah uprave za zaščito in reševanje je na letalu poškodovano podvozje.

Generalni direktor uprave Leon Behin je za Slovensko tiskovno agencijo navedel, da na prvi pogled kaže, da tudi na amfibijskem podvozju ni pomembnih poškodb. Sam incident pa bo proučil preiskovalec letalskih nesreč agencije za civilno letalstvo. Dotlej pa bo letalo prizemljeno.

Drugo letalo se je, ker je prvo letalo obstalo na stezi, potem ko je bila nevihta mimo, vrnilo v bazo na Brnik in normalno opravlja svojo funkcijo tudi naprej. Kot so za STA povedali na ministrstvu za obrambo, sta letali pilotirala španska pilota.

Gasil požar na Ilirskobistriškem

Danes (ponedeljek) popoldne je po udaru strele zagorelo v okolici Ilirske Bistrice. Strela je zanetila požar na suhi travi na težko dostopnem območju s strmim terenom, ki ga obkroža borov gozd. Požar je trenutno omejen in pod nadzorom, na terenu ostaja gasilska straža.

Da bi čim hitreje omejili požar, so zaprosili tudi za intervencijo letal za gašenje, tako sta se na poziv odzvala oba air tractorja, ki sta priletela z brniškega letališča. Po besedah poveljnika gasilcev v Ilirski Bistrici Roberta Škrlja sta ob prvem poletu "odlično opravila svoje delo, saj sta vodo odvrgla tja, kamor je bilo to potrebno".

Ob drugem poletu, potem ko sta zajela vodo v morju, pa sta naletela na pas neviht, zato sta se obrnila in se vrnila na portoroško letališče. Ob vračanju pa je prvo letalo med pristankom imelo zgoraj opisane težave.


Facebook prispevek: https://www.facebook.com/UpravaRepublikeSlovenijezazascitoinresevanje/posts/pfbid0K2KR94Dth6kam3j3ZUkYXL4QStm2WAbf9eFdffLzzPoWC1xpBg5Swuvv6PzFoTGtl