Dekleta dejavnosti niso mogle več opustiti, tudi če so to hotele. Foto: EPA
Dekleta dejavnosti niso mogle več opustiti, tudi če so to hotele. Foto: EPA
Dekleta silil v prostitucijo

Osumljenec je imel v najemu več stanovanj v Izoli, Domžalah in Ljubljani. Sumijo, da je bilo v njih vsaj 25 žensk, zagotovo pa pet, ki so mu na mesec plačevale približno 1800 evrov vsaka, ko pa so dejavnost želele opustiti, jim je začel groziti. Ena izmed njih je bila celo mladoletna.

Dekleta so slovenske državljanke
Osumljenca sta prijavili dve izmed deklet, vse, ki so potrdile zlorabo prostitucije, pa so bile slovenske državljanke. Poleg njihovih izjav v prid suma govorijo tudi preiskave stanovanj, kjer so kriminalisti našli 35 mobilnih telefonov in zgovorne zapiske žensk. V bančnem sefu Ljubljančana so našli še 30.000 evrov, najverjetneje povezanih s kaznivim dejanjem.

Osumljenec je sicer samo lani objavil 880 oglasov za delo erotičnih maserk in plesalk, ki jim je obljubljal 5.000 evrov zaslužka mesečno.

Osem tujk prišlo iskat zaslužek ...
Medtem pa se je za enako kaznivo dejanje v Kranju začelo sojenje 51-letnemu nekdanjemu policistu in njegovi materi. Osem deklet iz Moldavije in Kolumbije sta prepričala, da so prišla v Slovenijo delat kot plesalke, nato pa v svojem nočnem baru od njih zahtevala prostituiranje.

... tega pa ni bilo
Nekdanji policist je dekletom ob tem grozil, da bo, če ga ne bodo ubogale, poklical policijo, ki jih bo izgnala nazaj domov. Poleg tega jim je omejeval tudi svobodo gibanja, saj so stanovanje lahko zapusutile le za kratek čas. Še več, za opravljeno delo jim zaslužka nista hotela izplačevati.

Za organiziranje prostitucije je predvidena kazen od enega do desetih let zapora. Kaznivo dejanje trgovine z ljudmi je pri tem obravnavano posebej.

E. S.

Dekleta silil v prostitucijo