"Ninamedia mnenja ne meri, temveč ustvarja," je izjavil Janša ter si nakopal tožbo agencije. Foto: MMC RTV SLO


Direktor Ninamedie Nikola Damjanić se je za tožbo odločil zaradi Janševih izjav v Večeru, da Ninamedia javnega mnenja ne meri, ampak ga poskuša ustvarjati, ter da je "nekakšna hišna služba predsednika Zares Gregorja Golobiča".

V zasebni tožbi sodišče v prid Janše
Janša bi dolg moral poravnati 15 dni po prejemu sodbe, ki je pravnomočna in izvršljiva postala konec lanskega novembra. Predsednik SDS-a pa se je z Ninamedio oziroma z Damjanićem na sodišču srečal tudi v zasebni kazenski tožbi, vendar je mariborsko okrožno sodišče dosodilo v prid Janše. Zato bi moral Damjanić Janši vrniti 1423 evrov stroškov za postopek, tako da je Janša po tem izračunu Damjaniću dolguje 3.925 evrov z obrestmi do konca lanskega leta, poroča časopis Delo.

Damjanić je za Delo pojasnil, da denarja še ni, prav tako Janša ni prevzel nobenega izmed njegovih pisem s pozivom za plačilo. Zato je direktor Ninamedie vložil predlog za izvršbo z rubežem plače, ki jo Janša dobiva kot poslanec državnega zbora.

Prisilna izterjava tudi za 25 evrov?
Hkrati pa je Delo objavilo neuradne podatke, da naj bi v uradu informacijskega pooblaščenca plačilo globe, ki so jo naložili Janši, poskušali doseči z dvema izvršbama. Obenem naj bi tudi novogoriški davčni urad moral izvršiti prisilno izterjavo 25 evrov, prav tako zaradi izvršbe, ki so jo predlagali v uradu informacijskega pooblaščenca.