Psi so mimoidočega napadli pred hišo njihove lastnice. Foto: RTV SLO
Psi so mimoidočega napadli pred hišo njihove lastnice. Foto: RTV SLO
Bulmastif velja za zvestega psa čuvaja, ki potrebuje močnega gospodarja.

35-letnega Tržičana je rešila šele policija, ki je morala posredovati s strelnim orožjem. Šele tako je z moškega, ki je ležal na tleh, spravila pobesnele pse. Pri tem je enega ubila, dva pa ranila. Hudo poškodovanega moškega so odpeljali v Klinični center.

Po prvih podatkih se je napad zgodil, ko je 53-letna lastnica pse spravljala v prtljažni del vozila. Trije psi so skočili iz avta in napadli mimoidočega, medtem ko je v prtljažnik spravljala še četrtega bulmastifa.

Pomagati mu niso mogli
Napadenemu sta pred prihodom policije skušala pomagati dva moška, ves čas pa je pse z žrtve vlekla tudi njihova lastnica.

Eden izmed obeh očividcev je skušal pse pregnati s prvim pripomočkom, ki ga je našel. Škropil jih je z gasilnim aparatom, vendar se psi niso dali odgnati, ampak so ga celo skušali napasti, zato je pobegnil v avto.

Tržičan se je med napadom psov skoraj že rešil na bližnjo ograjo, vendar se je pri tem odlomila lesena letvica, zaradi česar je padel na tla. Na tleh so ga ponovno pograbili vsi trije psi, ki jih je s streli ukrotila šele policija. Pri tem se je ena izmed krogel odbila od tal in preluknjala steklo okna v bližnjem stanovanju, vendar nihče od stanovalcev ni bil poškodovan.