Eden od prijetih je bil v raciji lažje poškodovan. Foto: Televizija Slovenija
Eden od prijetih je bil v raciji lažje poškodovan. Foto: Televizija Slovenija

Policijska akcija je potekala na Belokriški cesti v Piranu. Na policiji so ob tem zanikali neuradne informacije, da naj bi policisti streljali na enega od prijetih, ki je skušal predtem s kraja zbežati z avtomobilom, je poročala Televizija Slovenija. Med uporabo prisilnih sredstev je bil sicer eden od prijetih lažje poškodovan, so potrdili na policiji.

Policija je po informacijah Televizije Slovenija ob tem opravila tudi preiskavo v eni od hiš, le nekaj metrov stran, kjer je v zvezi s slovensko celico Kavaškega klana pred leti prav tako opravila hišno preiskavo in aretirala enega človeka.

Po informacijah portala 24ur naj bi policija aretirala dva pomembna pripadnika Kavaškega klana, ki naj bi več dni neprijavljena prebivala v Portorožu. Enega od njiju naj bi sumili, da je januarja 2023 v Ljubljani likvidiral enega človeka, poleg tega pa v Črni gori še številne druge pripadnike nasprotnega, Škaljarskega klana.

Na Policijski upravi (PU) Ljubljana so pojasnili, da so kriminalisti izvajali ukrepe v sklopu preiskave uradno pregonljivega kaznivega dejanja. Ukrepe usmerja pristojno državno tožilstvo. Človek, ki se je med postopkom lažje poškodoval, je potreboval zdravniško pomoč, v akciji pa ni bil poškodovan nihče drug. Kot so še navedli na policiji, v postopku prijetja niso uporabili strelnega orožja, varnost drugih ljudi pa ni bila ogrožena.

Policisti so med akcijo zaprli Belokriško cesto in promet preusmerili, so poročale Primorske novice. Zaradi interesa preiskave, ki še poteka, drugih podrobnosti še ne morejo podati, so poudarili na PU-ju Ljubljana.

Prijeli domnevna člana Kavaškega klana
Policisti so med akcijo zaprli Belokriško cesto in promet preusmerili. Foto: Televizija Slovenija (zajem zaslona)
Policisti so med akcijo zaprli Belokriško cesto in promet preusmerili. Foto: Televizija Slovenija (zajem zaslona)

Policijska akcija v Piranu