Naboji za avtomatsko puško. Foto: PU Nova Gorica
Naboji za avtomatsko puško. Foto: PU Nova Gorica

Med preiskavo so v steklenih kozarcih in PVC-vrečkah zasegli prepovedano mamilo konopljo, poleg tega so zasegli tudi več celih rastlin. Našli so tudi 12 zavitkov z neznano belo snovjo, za katero obstaja sum, da gre prav tako za prepovedano mamilo, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Zasežene snovi in rastline so poslali v nadaljnjo laboratorijsko analizo. Najdena in zasežena je bila tudi elektronska tehtnica za natančno merjenje in skupno 930 evrov gotovine. Odkrit pa je bil tudi laboratorij za gojenje konoplje.

V nadaljevanju hišne preiskave so našli tudi avtomatsko strelno orožje in šest pripadajočih nabojnikov ter 327 ustreznih nabojev.

Omenjenega 43-letnega moškega bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog (186. člen kazenskega zakonika) in suma kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva (307. člen kazenskega zakonika).

O vsem so obvestili okrožno državno tožilstvo in preiskovalno sodnico okrožnega sodišča v Novi Gorici.