Preiskava na Okrožnem sodišču v Ljubljani zoper Škoberneta pa se je končala pred dobrim mesecem dni. Foto: MMC RTV SLO
Preiskava na Okrožnem sodišču v Ljubljani zoper Škoberneta pa se je končala pred dobrim mesecem dni. Foto: MMC RTV SLO

Tožilstvo v obtožnici Škobernetu očita, da je v zameno za podkupnino odpravil mednarodno tiralico za Esada Ćehajića, osumljenca kaznivih dejanj, povezanih s prostitucijo in goljufijami. Škoberne naj bi tako od Čehajića prejel 9.000 evrov podkupnine, zahteval naj bi še 50.000 evrov. Policijo je nato o domnevno nečednih poslih celjskega sodnika obvestil sam Ćehajić.

Osumljena tudi Salobir in Ramić
V zadevo jemanja podkupnine sta poleg Škoberneta vpletena tudi nekdanji direktor Komunale Laško Marjan Salobir in celjski podjetnik Esad Ramić. Vsi osumljenci so bili konec januarja letos med kriminalistično akcijo tudi pridržani.

Kriminalisti so Škobernetu navidezno izročili 18.000 evrov podkupnine, ki naj bi jo potem razdelil s Salobirjem in Ramićem. Svoj delež pa naj bi Škoberne položil na bančni račun. Pri V hišnih preiskavah so našli materialne dokaze - računalniške podatke, listine, mobilne telefone - zasegli pa so tudi del izročene navidezne podkupnine v višini 11.000 evrov.

Dva sta bila mesec dni v priporu
Preiskovalni sodnik je po zaslišanju konec januarja letos Salobirja izpustil na prostost, za Škoberneta in Ramića pa je odredil enomesečni pripor, ki jima ga je sredi februarja odpravilo ljubljansko okrožno sodišče. Škoberne je od takrat na začasnem suspenzu, z vrha komunale pa je odstopil tudi Salobir.