Gasilci se že več ur borijo z ognjem. Središče Portoroža so izpraznili. Foto: MMC RTV SLO
Gasilci se že več ur borijo z ognjem. Središče Portoroža so izpraznili. Foto: MMC RTV SLO

Vzrok požara še ni znan, škode pa je najmanj za tri milijone evrov.

Po prvih informacijah je zagorelo v skladišču priljubljenega lokala Alaya, kjer se je še nekaj ur prej zabavalo več kot 2000 obiskovalcev, nato pa se je požar bliskovito razširil na več kot deset lokalov, tudi na znameniti klub Tivoli, je v Dnevniku Televizije Slovenija poročala Eugenija Carl. O vzroku požara danes še ne želi nihče špekulirati, po vsej verjetnosti pa je kriva dotrajana električna napeljava v celotnem kompleksu.

O požaru so bili gasilci obveščeni okoli 11. ure. Zagorelo je v skladišču bara Alaya, gorel naj bi celoten kompleks, sprva pa je zagorelo v predelu stavbe ob morski strani, zaradi česar je bilo gašenje oteženo. Poveljnik Gasilske brigade Koper Jan Brodar je v izjavi okoli 16. ure dejal, da je pogorelo približno 2000 kvadratnih metrov prostorov. Na terenu je bilo več kot 100 gasilcev, ob Gasilski brigadi Koper tudi prostovoljna gasilska društva iz štirih regij, ob tem pa so bile na mestu tudi druge službe, od policije do civilne zaščite.

Tri osebe so se nadihale dima

V gašenju sta se dva gasilca nadihala dima in sta bila odpeljana v bolnišnico, še ena civilna oseba se je nadihala dima in se opekla po podplatih, je še pojasnil Brodar. Opekel se je najemnik Alaye, ki je spal v zgornjem nadstropju, a mu je še pravočasno uspelo uiti zubljem.

S Policijske uprave Koper so sporočili, da so bili o požaru sredi Portoroža obveščeni ob 11.10, na kraj je bilo takoj napotenih več policistov in gasilcev. Dim je nosilo v sosednje lokale.

Obalna cesta Piran–Lucija je že več ur zaprta, poleg tega so izpraznili plažo v dolžini 200 metrov v obe smeri od požara in vse ogrožene lokale. Trenutno požar še vedno omejujejo. Ogled kraja bodo kriminalisti opravili po končanem gašenju. Trenutno vzrok požara še ni znan.

Po Portorožu se vali gost dim. Foto: MMC RTV SLO
Po Portorožu se vali gost dim. Foto: MMC RTV SLO

V Portorožu je zagorelo v enem izmed lokalov na plaži