Foto: Zavod reševalni pas/X
Foto: Zavod reševalni pas/X

Posnetek je na Twitterju objavil Zavod reševalni pas. "Vem, kako lahko zelo dobro vzpostavljen reševalni pas dejansko nekomu reši življenje. Na odseku med Logatcem in Ljubljano, ko opravljamo nujne reševalne prevoze, lahko v razliki, ali je reševalni pas dobro ustvarjen ali ne, reševalno vozilo izgubi tudi 17, 18 minut. To pa so dragocene minute in lahko dejansko nekdo, ki blokira reševalni pas, ogroža življenje tega poškodovanca ali pa nenadno obolelega," je za Radio Slovenija povedal njegov direktor in ustanovitelj Anže Albreht, sicer reševalec in prostovoljni gasilec.

Kot je še dejal Albreht, zaradi takšnih primerov vladi predlagajo, da se takšen incident, ki je že zdaj protizakonit, obravnava kot hujši prometni prekršek in se kaznuje z visoko kaznijo, saj meni, da gre za zavestno izkoriščanje reševalnega pasu.

V skupini Arriva so za N1 pojasnili, da ravnanje njihovega zaposlenega ni sprejemljivo, in poudarili, da morajo vozniki tudi na avtocestah dosledno upoštevati vsa prometna pravila. Voznika bodo obravnavali v disciplinskem postopku, zaradi nedopustnega vedenja voznika pa so se opravičili voznikom.

Policija nad voznika, ki je vozil po reševalnem pasu

Danes popoldne pa je na primorski avtocesti zastoje povzročila prometna nesreča. Policisti so ob tem prijeli voznika, ki je vozil po reševalnem pasu. Pristojni so ob tem znova opozorili na nujnost vzpostavitve in spoštovanja takšnega pasu.