Avtoprevozniki so močno nezadovoljni z novo uredbo. Foto: MMC RTV SLO
Avtoprevozniki so močno nezadovoljni z novo uredbo. Foto: MMC RTV SLO

Uredba prepoveduje tovorni promet na mejnih prehodih Sečovlje, Sočerga, Vinica, Rigonce in Gibina. Na notranjem ministrstvu pravijo, da je prepoved potrebna zaradi slabe infrastrukture na teh prehodih. Posledice uredbe bodo avtoprevozniki zaznali tako, da bodo morali opraviti bistveno daljšo pot, in sicer prek mejnega prehoda Dragonja. Temu poleg predstavnikov avtoprevoznikov nasprotujejo tudi tamkajšnji domačini, poroča Radio Slovenija.

Na notranje ministrstvo že prihajajo pritožbe in pozivi na novo uredbo
Avtoprevozniki so zato na pristojna ministrstva že naslovili poziv, naperejen proti prepovedi tovornega prometa čez mejna prehoda Sočerga in Sečovlje.

Na notranje ministrstvo je pismo pisal tudi koprski Cimos. Vozniki omenjenega podjetja do svoje hčerinske družbe v Buzetu vozijo več kot stokrat na teden. Če bi morali ves čas mejo prečkati na Dragonji (kar za avtoprevoznike pomeni za 60 kilometrov daljšo pot), bi to za Cimos pomenilo sto tisoč evrov dodatnih stroškov.

Robert Sever, predsednik združenja za promet in zveze pri gospodarski zbornici, pa nasprotno meni, da avtoprevozniki z uredbo niso na slabšem.