Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

Zasedanja so se udeležili tudi evropska komisarja za notranje zadeve in pravosodje, Ylva Johansson in Didier Renyders, ter predstavniki Generalnega sekretariata Sveta Evropske unije.

Vizumska vzajemnost, migracije, tihotapljenje in instrumentalizacija migrantov, azilna politika, vse to so, kot je za Televizijo Slovenija poročal Andrej Stopar, teme, s katerimi se spoprijemajo tako Združene države kot Unija, in pri tem lahko in morajo sodelovati.

Zaradi dvostranskih pogodb z nekaterimi evropskimi državami namreč afganistanski begunci na vstop v ZDA čakajo zunaj ameriškega ozemlja. Z Afganistanom se je odprlo novo poglavje v boju proti mednarodnemu terorizmu, ki pa za zdaj ostaja še nenapisano.

Toliko bolj pa preti kibernetski kriminal. O sodelovanju v boju na tem področju in o digitalizaciji pravosodja pa so med drugim govorilu na zasedanju na področju pravosodja.

Zaradi iztekajočega se predsedovanja Slovenije Evropski uniji v Washingtonu pričakujejo še en visoki slovenski obisk. V ponedeljek bodo na zunanjem ministrstvu gostili zunanjega ministra Anžeta Logarja.

Ministra Hojs in Dikaučič v Washingtonu