Slovenskega zunanjega ministra čaka še veliko dela pri reševanju odprtih vprašanj s Hrvaško. Foto: EPA
Slovenskega zunanjega ministra čaka še veliko dela pri reševanju odprtih vprašanj s Hrvaško. Foto: EPA

Samuel Žbogar je dejal, da je dokumentacija, ki jo je Hrvaška vnesla v pogajalski proces, še vedno težava, zato tudi ne more povedati, kdaj bi se lahko znova pogajali z Evropsko unijo.

"Ta dokumentacija je še vedno problem. Lahko se bo rešil s sporazumom o arbitraži, lahko se reši tudi na kakšen drug način. Zaenkrat je dokumentacija še vedno tam. Dokler je tako, ni novih dejstev," je pojasnil Žbogar.

Glede slovenskih dopolnil na predlog evropskega komisarja za širitev Ollija Rehna, ki posreduje v mejnem sporu med Slovenijo in Hrvaško, je Žbogar dejal, da je bilo o tem zelo veliko govora.

"Tako rekoč so že vsa bila v javnosti, tako da nimamo nekih novih dopolnil, poleg tistih, ki so bila," je na vprašanje, ali lahko razkrije vsebino slovenskih dopolnil k Rehnovemu predlogu, dejal slovenski zunanji minister.

Žbogar je še dejal, da bo Rehn v vlogi posrednika ostal do izvolitve nove komisije. "Tako da mislim, bo še kar nekaj mesecev komisar v polnem svojstvu," je meni minister, ki upa, da bo do takrat dosežen dogovor in napredek.

G. V.