Kdo je naslednji? Foto: EPA
Kdo je naslednji? Foto: EPA

Domnevno naj bi bil to španski poslanec iz desnosredinske Evropske ljudske stranke, je STA izvedel iz virov pri EU-ju. Iz vrst omenjene politične skupine prihaja 22 španskih evropskih poslank in poslancev (Španiji skupno pripada 50 poslanskih mest).

Sunday Times je že prejšnjo nedeljo razkril imena treh poslancev, domnevno vpletenih v korupcijo, Slovenca Zorana Thalerja, Avstrijca Ernsta Strasserja in Romuna Adriana Severina. Medtem ko sta prva dva že odstopila, zadnji odstop z mesta evropskega poslanca za zdaj zavrača. Vsi trije sicer trdijo, da niso sprejemali podkupnin.

Novinarji britanskega tednika Sunday Times so se predstavljali za lobiste ter so nekaterim evropskim poslancem ponujali 100.000 evrov, če bi v Evropskem parlamentu predlagali določena dopolnila.

Sprva se je sicer po objavi prvih treh imen poslancev ugibalo, da naj bi tednik to nedeljo objavil še imena treh poslancev, vpletenih v afero, ne le enega. Vsekakor pa tovrstna ugibanja skoraj zagotovo ne morejo škodovati prodaji tednika ...