Ob stečaju družb Prevent Global in Prevent avtomobilski deli 9. avgusta je delo izgubilo 1.260 zaposlenih, od tega večina na Koroškem. Kot kaže, pa za delavke spet prihajajo svetlejši časi. Foto: BoBo
Ob stečaju družb Prevent Global in Prevent avtomobilski deli 9. avgusta je delo izgubilo 1.260 zaposlenih, od tega večina na Koroškem. Kot kaže, pa za delavke spet prihajajo svetlejši časi. Foto: BoBo

Po besedah direktorja Boxmarka Marjana Trobiša naj bi v Slovenj Gradcu do srede zaposlili do 160 nekdanjih delavk Preventa. "Vsak dan se nam bodo pridružili novi sodelavci, ker 300 ali 400 ljudi ne moremo zaposliti naenkrat," je pojasnil Trobiš.

Oživitev proizvodnje tudi v Radljah
Konec meseca nameravajo od 150 do 250 delavk zaposliti tudi v obratu v Radljah ob Dravi. O vrednosti naložbe v radeljskem obratu Trobiš sicer še ni mogel govoriti. "Potrebujemo sodnega cenilca, ki bo ocenil tržno vrednost, in na podlagi tržne vrednosti se lahko potem odločimo za ta odkup, ki ga imamo v pogodbi," je pojasnil.

Prvi mož Boxmarka je še zagotovil, da jih zanima dolgoročna rešitev proizvodnje v Slovenj Gradcu. "Res je, da imamo zdaj program, ki je kratkoročen, ampak sledi dolgoročni," pravi.

Prostori in oprema za zdaj najeti za pol leta
Boxmar Leather je najemnik dela proizvodno-skladiščnih prostorov in opreme Preventovih družb v stečaju od 1. septembra, in sicer za šest mesecev z možnostjo podaljšanja najema in s predkupno pravico.

Proizvodnja se bo selila v Radlje in Mirno
Proizvodnja bo sprva v sredo stekla v Slovenj Gradcu, ko bo vse pripravljeno za delo v Radljah, pa bodo to preselili v Radlje, je napovedal Trobiš. Prvi mož družbe iz Kidričevega glede na sedanji obseg naročil predvideva, da bo v obratu v Radljah, ki ga želi tudi kupiti, dela za od pet do osem let, enako velja tudi za lokacijo na Mirni, medtem ko slovenjgraška lokacija ostaja kratkoročna rešitev.

Ob stečaju Preventovih družb je brez dela ostalo 1.260 zaposlenih
Prav zdaj pa se končuje enotedensko prijavljanje nekdanjih Preventovih delavk v evidence brezposelnih na zavodu za zaposlovanje. Ob stečaju družb Prevent Global in Prevent avtomobilski deli 9. avgusta je delo izgubilo 1.260 zaposlenih, od tega večina na Koroškem.