Vuga in Boštjančič (na sliki) sta nadomestila Tadeja Tufka in Marjana Ravnikarja. Foto: MMC RTV SLO
Vuga in Boštjančič (na sliki) sta nadomestila Tadeja Tufka in Marjana Ravnikarja. Foto: MMC RTV SLO

Boštjančič navaja še, da morajo poleg zagotovitve tekoče likvidnosti doseči dogovor s ključnimi dobavitelji, zmanjšati stroške in zagotoviti nove letalske linije ter povečati učinkovitost že obstoječih.

Boštjančič, ki je skupaj z drugim izvršnim direktorjem Robertom Vugo prevzel vodenje našega edinskega letalskega prevoznika, sicer meni, da zimski letni čas ni sezona za Adrio, saj je poleti bistveno več poletov, kar pomeni manjše težave z denarnim tokom.

Pogovori z bankami, ki Adrii še niso odobrile premostitvenega posojila, po Boštjančičevih besedah potekajo ves čas, včasih z vsemi bankami skupaj, včasih pa z vsako posebej. Kdaj bi se ti pogovori lahko končali, za zdaj ni mogoče napovedati, a novi izvršni direktor opozarja, da mora biti to zelo hitro. Glede sanacije družbe pa je optimističen. Čeprav o podrobnejših ukrepih za zdaj ne govori, misli, da bo ključnih naslednjih šest mesecev.

Popustil tudi NLB?
Predsednik upravnega odbora Adrie Airways Maks Tajnikar je prejšnji teden sicer dejal, da posojilo blokira NLB, kar se mu je zdelo nenavadno, saj je prav ta banka najbolj izpostavljena s posojili v Adrii. Večer je sicer pozneje poročal, da je tudi naša največja banka popustila.

Adria še vedno čaka tudi mnenje ministrstva za promet, ki preverja njeno finančno poročilo. Boštjančič ugotavlja, da je možnosti, da bi družba ostala brez licence za letenje, malo. Končna odločitev ministrstva naj bi bila znana v četrtek ali petek.

V Mineralu zaskrbljeni zaradi Boštjančičevega odstopa
Zaradi Boštjančičevega odstopa z mesta predsednika uprave so zaskrbljenost izrazili v svetu delavcev družbe Mineral, kjer so zapisali, da je Boštjančič "še pred končanjem mandata oz. prekinitvijo delovnega razmerja v družbi Mineral nastopil mesto izvršnega direktorja v drugi družbi, in to v času, ko se matična družba sooča s krizo v gradbeni panogi." V svetu delavcev verjamejo, da ima Mineral odprtih veliko poslovnih priložnosti in izzivov, ob tem pa je v družbi nerešenih kar nekaj organizacijskih zadev, "ki zahtevajo maksimalen angažma upravljalskega menedžmenta v tem trenutku in tudi v bližnji prihodnosti," zato od Boštjančiča zahtevajo dodatna pojasnila glede nastopa nove funkcije v Adrii Airways in zagotovila, da upravljanje Minerala zaradi tega ne bo okrnjeno.