Med prejemniki pomoči je tudi Rotis. Foto: www.rotis-lj.si
Med prejemniki pomoči je tudi Rotis. Foto: www.rotis-lj.si

Kot poroča Dnevnik, je Taxgroup, ki je v lasti Klemna in Matije Šešoka, v zadnjem času pa se ga omenja predvsem v zvezi s poslom z zemljišči na območju MOL-a, avgusta lani na razpisu za sofinanciranje nakupa nove tehnološke opreme pri Slovenskem podjetniškem skladu dobil skoraj 62.500 evrov, le nekaj mescev pozneje pa še 200.000 evrov garancij pri najemu posojila v skupni višini 300.000 evrov.

V prvem primeru je šlo za denar iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in državnega proračuna, ki so ga v podjetju po podatkih podjetniškega sklada porabili za nakup računalniške in programske opreme. Omenjeni kredit pa naj bi porabili za izboljšanje poslovanja.

Kozmusu 30.000 evrov nepovratne subvencije
Podjetje Loc, ki ga zastopa nekdanji dolgoletni predsednik uprave Preventa Globala Jože Kozmus, pa je lani od države prejelo 30.000 evrov nepovratne subvencije. Gre za denar, namenjen sofinanciranju zagona podjetij v tehnoloških parkih in inkubatorjih leta 2009, razdelil pa ga je prav tako Slovenski podjetniški sklad.

Zastopniku Patrie denar za stružnico
Kar 200.000 evrov subvencije pa je od države prejelo podjetje Rotis, ki je pred štirimi leti z njo podpisalo 278 milijonov evrov vredno pogodbo o dobavi osemkolesnikov. Rotis je z omenjenim denarjem financiral nakup stružnice.

Pomoč tudi Klimi Petek
Med podjetji, ki jim je Slovenski podjetniški sklad odobril subvencijo za bančne kredite s subvencijo obrestne mere, sta se med drugim znašla še Klima Petek, ki je dobil 189.000 evrov garancije pri posojilu, ki so ga najeli za investicijo v poslovne prostore, in S.K.I.F.U.N., ki je dobil 160.000 evrov garancije za najem posojila za financiranje obratnih sredstev. Podjetje je bilo sicer zadnji lastnik turistične agnecije Globtour, ki je končala v stečaju.