Neuradne informacije so se izkazale za resnične. Foto: BoBo
Neuradne informacije so se izkazale za resnične. Foto: BoBo

"Po oceni Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) zagotavlja postopek prodaje terjatev v primeru DZS-ja največje možno poplačilo vrednosti premoženja," so zapisali v v sporočilu za javnost. Postopek prodaje je bil po navedbah slabe banke izveden v skladu z načeli transparentnosti in konkurenčnosti ter je bil odprt za vse potencialne vlagatelje.

V DUTB-ju so še dodali, da je bil izbrani kupec preverjen v skladu z zahtevami zakonodaje in internimi postopki DUTB-ja, pogodba vključuje tudi stroge omejitve glede nadaljnje prodaje morebitnim kupcem, ki bi bili povezani s prvotnim dolžnikom.

TV Slovenija je 12. decembra poročala, da naj bi DUTB za terjatve iztržila 41,5 milijona evrov. Za terjatve naj bi se po poročanju televizije zanimala tudi ameriška banka Bank of America Merrill Lynch International in srbski poslovnež Miodrag Kostić.

Skupina DZS, ki je imela konec lanskega leta za 165 milijonov evrov finančnih obveznosti, je aprila 2014 z 12 bankami upnicami sklenila pogodbo o finančnem prestrukturiranju do konca leta 2016.