Adria Airways je močno zadolžena. Foto: MMC RTV SLO
Adria Airways je močno zadolžena. Foto: MMC RTV SLO

Predsednik upravnega odbora Adrie Maks Tajnikar in glavni izvršni direktor Tadej Tufek sta na sestanku, ki se ga je udeležil tudi prometni minister Patrick Vlačič, predstavila varčevalne ukrepe, ki so jih že izvedli. Med njimi tudi nedavno 20-odstotno znižanje plač zaposlenih. Naslednja koraka pri reševanju družbe sta po njunih besedah dogovor z upniki in vstop strateškega partnerja. Ministrstvo za promet bo zdaj preučilo oceno finančnega položaja, ki so jo pripravili v Adrii Airways, in o tem izdalo mnenje.

Na vprašanje, ali obstaja možnost, da bi šla Adria Airways v stečaj in bi bilo ustanovljeno novo podjetje, je Tajnikar odgovoril, da ta možnost ne obstaja.

Kot je znano, je pretekli teden upravni odbor Adrie zaradi velike zadolženosti sprejel program prestrukturiranja družbe, ki je bil že posredovan bankam upnicam. Pogajanja z bankami o reprogramu se po Tajnikarjevih besedah še niso začela, potekajo pa pogajanja o drugih vprašanjih. Na rezultat pogajanj bo treba počakati vsaj še nekaj mesecev.