"Vsako leto smo to posojilo dobili za zimsko sezono treh, štirih mesecev, letos nam to še ni uspelo, tudi zato, ker smo čakali na nadomestilo za izpad prihodka zaradi vulkanskega prahu," je dejal Tajnikar. Foto: MMC RTV SLO

Upravni odbor in poslovodstvo sta v petek podpisala dogovor z vsemi reprezentativnimi sindikati o znižanju izhodiščne plače. "S tem so socialni partnerji družbe izkazali svojo odgovornost do družbe in s svojim soglasjem zavezali ostale družbenike, da pristopijo k načrtu finančnega prestrukturiranja družbe," pravijo v Adrii.

"Ne gremo v prostovoljno poravnavo"
Pred dnevi so prav tako sprejeli in bankam posredovali program poslovnega in finančnega prestrukturiranja. "To ni program prostovoljne poravnave, to je program poslovnega in finančnega prestrukturiranja podjetja in je nadaljevanje programa iz lanskega decembra," je povedal predsednik upravnega odbora Adrie Maks Tajnikar. Upa, da bodo dogovor dosegli čim prej.

Z NLB-jem se ob tem pogajajo tudi za premostitveno posojilo od treh do štirih milijonov. Čakajo tudi na povračilo škode zaradi ognjeniškega prahu, ki jo v Adrii ocenjujejo na tri milijone evrov. Vlada sicer po Tajnikarjevih besedah ne bo pokrila izgube prihodka v celoti, se pa tudi še ni določila, kakšno vsoto bo Adria iz tega naslova dobila.