Ali bo proizvodnja lahko znova stekla, ni jasno. Foto: MMC RTV SLO
Ali bo proizvodnja lahko znova stekla, ni jasno. Foto: MMC RTV SLO

Delavci še zmeraj stavkajo na delovnih mestih, zahtevajo zaostala izplačila in čakajo na informacije o rezultatih pogovorov s potencialnimi partnerji.

Delavci TVM-ja so v sredo protestirali pred lastnikovo zgradbo, družbo Viator & Vektor, kjer so jim zagotovili, da pripravljajo rešitve, katerih uspeh bo znan v ponedeljek. A glavni izvršni direktor skupine Viator & Vektor Milan Šajn je sporočil le, da se pogovori s potencialnima partnerjema nadaljujejo, a o rezultatih dogovorov bo več znanega, ko bodo sklenjeni.

Kmalu že nov plačilni dan
Sekretar štajerskega sinidkata SKEI Branko Medik pa je povedal, da za zdaj novih informacij nimajo, zato še stavkajo. V soboto naj bi se po njegovih besedah lastniki srečali z domnevnimi vlagatelji, a doslej kljub zagotovilu, da bodo v ponedeljek do opoldneva prejeli pisno informacijo o tem, tega nismo dočakali. Ker se bliža tudi nov plačilni dan, bodo o nadaljnjih korakih odločali v torek.

Predstavniki sindikata SKEI se bodo v torek pogovarjali tudi z vodstvom Kada, od katerega pričakujejo, da bi morda lahko kapitalsko vstopil v podjetje in omogočil nadaljnjo proizvodnjo avtobusov.