Foto:
Foto:
Kaj bo z delovnimi mesti?

Marinc, ki je pred kratkim uspešno vsebinsko končal stečaj radovljiške Almire, se je že srečal s predstavniki sindikatov.

Predsednica sindikata Neodvisnost gorenjske regije Milena Koselj Šmit je dejala, da so zelo zadovoljni z izbiro stečajnega upravitelja, saj njegov način dela ni takojšnja ustavitev proizvodnje in prodaja premoženja, pač pa poskuša najti tudi ustrezne rešitve za zaposlene.

680 delavcev v obratih v Kranju in Turnišču najbolj skrbi ohranitev delovnih mest v družbi, katere dolgovi presegajo pet milijard tolarjev, samo v prvih devetih mesecih letos pa je pridelala 1,2 milijarde tolarjev izgube.

Uprava Planike je predlog za stečaj na sodišče vložila že 10. novembra, ko je sodišče zaradi še neizpolnjenih obveznosti iz prejšnje prisilne poravnave iz leta 1998 zavrnilo predlog uprave za novo prisilno poravnavo.

Zaposleni v Planiki še vedno čakajo na izplačilo plač za oktober in del regresa. Prav tako uprava delavcem dolguje tudi za več kot 500 milijonov tolarjev neplačanih prispevkov iz obračunanih plač.