Mateja Duhovnik je po novem na čelu Darsa. Foto: MMC RTV SLO
Mateja Duhovnik je po novem na čelu Darsa. Foto: MMC RTV SLO
Na čelo Darsa Mateja Duhovnik

Duhovnikova je družbo začasno vodila od sporazumne razrešitve prejšnje uprave družbe s Tomislavom Nemcem na čelu. Mandat bo zasedala pet let.

Vodenje uprave Darsa je po Vlačičevih besedah težka in zahtevna naloga, na eni strani povezana z reorganizacijo in preoblikovanjem družbe, po drugi strani pa bo Dars tisti, ki se bo moral v prihodnje intenzivno lotiti reševanja vprašanja prometne varnosti v državi. "Glede na zadnje tragične dogodke in vedno večjo neprevidnost voznikov bo tudi to področje moralo biti med Darsovimi prednostnimi nalogami, kar doslej ni bilo," je dejal.

Minister je napovedal še, da bodo v najkrajšem možnem času posredovali vladi predlog za imenovanje nadomestnega člana nadzornega sveta družbe, saj se je z imenovanjem Duhovnikove eno mesto izpraznilo.

Prejšnja vlada razrešena 10. septembra
10. septembra je vlada namreč razrešila dotedanjega predsednika uprave Družbe za avtoceste Tomislava Nemca. Takrat so bili razrešeni tudi drugi člani uprave, torej Žan Jan Oplotnik, Boštjan Rigler in Aleš Hojs, družbo pa je kot vršilka dolžnosti direktorja vodila Mateja Duhovnik. Na razpis za direktorja se je prijavilo sedemnajst kandidatov.

Na čelo Darsa Mateja Duhovnik