Nadzorniki Vzajemne so imenovali novega direktorja. Foto: BoBo
Nadzorniki Vzajemne so imenovali novega direktorja. Foto: BoBo

Predsednica nadzornikov Vzajemne Aleksandra Podgornik je po seji povedala, da so se z dosedanjo predsednico uprave Marijo Milojko Kolar Celarc dogovorili o takojšnjem sporazumnem prenehanju mandata. Za njeno sporazumno predčasno razrešitev je glasovalo šest članov nadzornega sveta, proti pa je bil eden. Podgornikova je pojasnila, da Kolarjeva ni izpolnila njihovih pričakovanj, o podrobnostih pa ni želela govoriti. V upravi pa ostajata še dosedanja člana Katja Jelerčič in Neven Cvitanovič.

Nova sestava uprave bo svoje delo nastopila takoj, po besedah Podgornikove pa imata tako Jelerčičeva kot Cvitanovič licenco Agencije za zavarovalni nadzor, tako da bo pooblastila predsednika uprave izvajal Cvitanovič, vse dokler Mikeln ne bo prejel licence.

Kolar Celarc je sicer funkcijo predsednice uprave opravljala od 7. marca lani. Dogovor o takojšnjem sporazumnem prenehanju mandata glede na individualno pogodbo pomeni takojšnjo prekinitev delovnega razmerja in odpravnino v višini 50 odstotkov celotnega letnega prejemka v preteklem poslovnem letu, je še povedala Podgornikova.

Mikeln je naklonjen timskemu delu
Odločitev za imenovanje Mikelna na mesto predsednika uprave so nadzorniki utemeljili z njegovimi organizacijskimi sposobnostmi in naklonjenostjo timskemu delu.

"Je izredno korekten do sodelavcev ter podpira njihovo kreativnost in samoiniciativnost. Prepričani smo, da z optimizmom in zaupanjem ustvarja pozitivno klimo, zato je lahko deležen tudi zaupanja sodelavcev, kar je pogoj za dobro poslovanje vsakega okolja, tudi Vzajemne zdravstvene zavarovalnice," je pojasnila Podgornikova. Mikeln pa ni želel govoriti o načrtih, saj mora po njegovih besedah najprej začeti delati in se spoznati s podjetjem.