Skupščina se ni odločila dobička nameniti za nižje premije. Foto: BoBo
Skupščina se ni odločila dobička nameniti za nižje premije. Foto: BoBo

Skupščina Vzajemne je na seji sprejela sklep, da se 16.441 evrov razporedi v varnostne rezerve dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, 1.116.070 evrov pa v varnostne rezerve drugih premoženjskih zavarovanj. Preostanek bilančnega dobička v vrednosti 170.159 evrov bo ostal nerazporejen, so sporočili iz zdravstvene zavarovalnice.

Člana skupščine Marko Martinuzzi in Jasmina Opec sta sicer predlagala, da se del bilančnega dobička v vrednosti 0,9 milijona evrov izplača članom v obliki znižanih premij, a je skupščina sledila predlogu uprave in nadzornikov.

Zavarovalnica Vzajemna je v preteklem letu sicer ustvarila 246,5 milijona evrov čistih prihodkov od zavarovalnih premij in 2,4 milijona evrov čistega dobička. Sejnine se ne bodo spreminjale, in sicer za predsednika nadzornega sveta 325 evrov bruto, za člane pa 215 evrov bruto.

Odpoklica nadzornikov, ki so ga predlagali trije člani skupščine - Stojan Auer, Irena Kos in Julka Gojković - na današnji skupščini niso izglasovali, tako da ostaja zasedba nadzornega sveta nespremenjena.