Steklarjem država dolguje več kot 2 milijona evrov. Foto: MMC RTV SLO
Steklarjem država dolguje več kot 2 milijona evrov. Foto: MMC RTV SLO

Predstavnik delavcev Stjepan Miklaužić je povedal, da so z izidom srečanja na ministrstvu nezadovoljni, saj s predstavnikom ministrstva Petrom Pogačarjem glede neplačanih prispevkov za pokojninsko in invalidsko zavarovanje rešitve niso našli - država jim dolguje 2,5 milijona evrov. V preteklosti se je sicer že govorilo tudi o spremembi zakonodaje, ki bi omogočila poplačilo prispevkov, a se zdaj po besedah Miklaužića v to smer nič ne premakne.

"Devet mesecev smo hodili od vrat do vrat, niti odpravnine po stečaju nismo prejeli. Zdaj je čas, da vzamemo pravico v svoje roke. 16. ali 17. marca se bomo na zboru delavcev odločali, ali bomo šli gladovno stavkat pred vladno poslopje v Ljubljani. Treba bo tudi pretehtati vlogo sindikata oziroma odgovoriti na vprašanje, ali sindikat še sploh ščiti pravice delavcev," je še povedal. Opozoril je, da se delavci, ki izpolnjujejo pogoje za upokojitev, zaradi neplačanih prispevkov ne morejo upokojiti.

Kot je znano, je Miklaužić že lani vročil 227 pooblastil nekdanjih delavcev steklarne, ki je v stečaju od lanskega maja, odvetniku Aleksandru Čeferinu. Ta bo državo prek Kada, ki je 100-odstoten lastnik družbe, tožil zaradi neizplačila odpravnin.