Valant podrobnosti programa, ki naj bi rešil Muro še ni razkril. Foto: MMC RTV SLO
Valant podrobnosti programa, ki naj bi rešil Muro še ni razkril. Foto: MMC RTV SLO
Mura
Predstavniki delavcev so včeraj pred poslopje NFD-ja položili plakate z napisi, danes pa se bodo skušali pogovoriti z vodstvom. Foto: MMC RTV SLO
NFD pripravlja rešilni načrt za Muro
Kmalu armada brezposelnih v Pomurju?

Pojasnil je, da so skupaj ugotovili, da določene možnosti obstajajo, sindikatom pa so predstavili predlog, po katerem bi Muro rešili iz stečaja, a ga je treba še dodelati. Predlog bo pripravljen v najkrajšem mogočem času, kdaj natančno pa ni znano. Ko bo izdelan, bo predstavljen vsem, ki bi pri tem sodelovali, je še dejal Valant.

Ekonomista o Muri: Država bo vseeno plačevala
Predsednik sindikata Drago Florjan pa je dejal, da so s predlogom, za katerega so slišali prvič, zadovoljni, saj jim vzbuja nekaj upanja. Vsebinsko pa ga še ne poznajo.

Usoda še ni dokončno znana
S premierjem Borutom Pahorjem in gospodarskim ministrom Matejem Lahovnikom se je v četrtek srečalo 35 sindikalnih zaupnikov, ki so se nato s transparenti odpravili do poslopja družbe NFD. NFD ima v lasti 18,5-odstotni delež Mure in je s tem največji lastnik murskosoboškega podjetja.

Usoda našega največjega tekstilno-oblačilnega podjetja še ni dokončna, a obstajajo možnosti, da bo na cesti pristala večina od več kot 3.300 zaposlenih. To bo velik udarec za državo, še posebej pa seveda za Pomurje, kjer bi se ob takšnem črnem razpletu nezaposlenost s 14 odstotkov povzpela na 20 odstotkov.

Država namreč Muri ni zagotovila petih milijonov evrov, kolikor bi podjetje nujno potrebovalo za poslovanje. Menijo namreč, da vložek ne bi zagotovil dolgoročnega obstoja družbe v sedanji obliki. Na strani vodstva Mure pa je, da sprejme nadaljnje poslovne odločitve, so v sredo povedali v Slovenski odškodninski družbi, ki je 12,2-odstotna lastnica družbe.

NFD pripravlja rešilni načrt za Muro
Kmalu armada brezposelnih v Pomurju?